Új hozzászólás Aktív témák

  • kkdesign

    senior tag

    Sziasztok,

    kezdőként ismételten szükségem lenne a rálátásotokra, javaslaitokra :)

    Első autóm a 2000es évjáratú Leon 1.4- Stella.

    Most reggel kimatekoztam, hogy kijött 11L-es fogyasztás 100km-en.

    2 időpont közötti km különbség az ~150 km volt ebből osztottam vissza. (150-ből kb 120 városon kívül)
    Valamint 45 egy sz@r országúton, ahol kezdőként eléggé bennem volt a félsz, mert a hazafele vezető sávnál jelentősen megdöntve kellett vezetnem, elég keskeny úton, pár kamionnal összefutva akik itt mennek ki a nagyobb rendű útra győr fele. Ebből azt akarom kihozni, hogy 4esközepe teteje - 5ös alja állapotokban tudtam haladni, a tapasztaltak nyilván megelőztek, de figyeltem, hogy utána max 5-8km/h val többre álltak be. Szóval érezhetően nem száguldoztak ők sem.

    Több úton tudok eljutni haza megközelítőleg ugyanannyi kmre és időre jön ki. Így most ezeket tapasztalom ki.

    Meg amiben kéne némi útmutatás, hogy ennél az autónál melyik sebességekben milyen fordulattartományok a legoptimálisabbak, sebességben mely pontoknál érdemes vele váltani. (Szóval olyanra gondolok, hogy 1es ben 17-800ig és kb 15-20kmph ig ahogy alakul 2es x fordulat x kmph-ig )

    SZeretném lejjebb csökkenteni ezt a 11L-t mert mki csak pozitívat mondott az autóról, autószerelőm is csak dicsérte. Friss az olaj is(jún10 körüli) Így szerintem nekem tudható be, hogy ennyi jött ki.

    Vezetési stílusom városban az engedélyezett sebességhatárhoz igazodik mihamarabbi helyzetkihasználás, kicsit talán agresszívebb, nem lacafacázós.

    Országúton igyekszem a 90 kmmh-t belőni, nem biztonságos számomra még a terep akkor 82 körül, de igyekszem a határaim kitolni, beleszokni, ha engedi a terep akkor 95 körül.

    Jó hosszúra sikeredett, de bízom benne hogy tudtok segíteni :)

Új hozzászólás Aktív témák