Aktív témák

  • stopperos

    senior tag

    válasz 78zolika #21188 üzenetére

    Később rá fogsz érezni....

    A Live CD egy olyan CD, amit ha beraksz, és arról indítod a rendszered, akkor kapsz egy működő rendszert, de nem telepíted fel. Ilyenkor lassabb, mivel a CD-t használja főleg, és nem menti el a beállításaidat. Az Ubuntu-t Live CD-ről tudod legegyszerűbben telepíteni, így a legfelhasználóbarátabb.

    Attól függ mit akarsz csinálni. Ha a gépet csak ubuntura akarod használni, akkor pucolj le mindet, és a telepítés alatt, kézi particionálót választva, formázd úgy ahogy írtam:
    7GB / ext4
    512 Mb cserehely
    maradék /home ext4

    Ha kell windows is, akkor is másolj le mindent a gépről. Elősször XP-t telepítsd, és a telepítés közben így oszd fel a merevlemezedet:
    5 GB - ntfs -> Erre megy az XP
    7 GB - formázatlan -> Erre majd az ubuntu alap
    512 MB - formázatlan -> cserehely
    maradék - fat32 -> erre meg a féltve őrzött adataid.
    Miután feltelepítetted az xp-t az 5GB os helyre, akkor az Ubuntu cd-ről bootolj, majd telepítsd fel úgy ahogy az előbb, csak annyi, hogy ne hozz létre /home részt, hanem azt mondod, hogy a maradék helyet csatolja fel mint fat32 és /windows. Így meg fogod találni később.
    Ebben a második módban tudsz xp-t és ubuntut is használni, csak induláskor kell kiválasztanod melyiket szeretnéd. Továbbá az adataidat is el fogod tudni érni mindkét rendszer alól. Ha az egyik behal a másik még működik.

    A telepítő megcsinál neked mindent. Csak ne akar vele átméreteztetni, mert abból nagyon csúnya dolgok sűlnek ki.

    "What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

Aktív témák