Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz body007 #21951 üzenetére

    No ezt inkább szeretném elkerülni.
    Ha már egyszer sikerült bootolásra kényszeríteni a Sata vinyómat, akkor ezt a kis (? - remélem) hibát már jó lenne kiküszöbölni.
    Lehet, hogyha másik helyre dugom a vinyót (Primary / Secondary, Master /Slave), akkor menne. És a két IDE vinyó aztán nem is fog kelleni, úgyhogy csak addig kellene, amíg a fájlokat, a beállításokat, jelszavakat, stb. átmásolom róla.
    Erre az átmásolásra windows alá leginkább az kellene, hogy a jelenlegi rendszerparticiómon lévő (régi) windowst berakom egy virtuális gépbe.

    De erre az ideiglenes megoldásra a Grub is jó lehet mondjuk esetleg.
    De ha működik az új rendszerem (XP és Win7 is), akkor nekiállok próbálgatni az IDE vinyókat áthelyezni, meg még valahol rákérdezni a fórumon, hogy ezt hogyan lehetne megoldani.
    Ha ez sem megy, akkor marad a Grub.
    De egy pendrive-on lévő Grub lehet tartalékban is, nem ?
    Tehát ha épp nincs IDE vinyóm, akkor bootolok a Sata-ról (Biosban SCSI), ha meg van, akkor átrakom USB-re, és bedugom a pendrive-ot, ami el tudja indítani a Sata-n lévő összes oprendszert (a rajta Lévő Linuxot, és a Windowsokat is).
    Olyat ugye lehet csinálni, hogy csak egy Grubot rakok fel, magát a Linuxot nem ?
    Mert akkor lenne egy teljes Linux, grub-al együtt a Sata vinyó (4., kiterjesztett partición), és egy külön grub a pendriveon (ezt csak néha használom), ami utána a vinyón lévő grub-nak "adja át a munkát" ?
    Kicsit körülményes, de remélem érthető maradtam. :U

    És a grub egyébként tud lemezképfájlból is oprendszert telepíteni (kb. úgy bootolni, mint ha betenném a CD-t) ?
    Mert pár éve láttam már ilyet valakinél, de az is könnyen lehet, hogy nem a linuxé volt.

Aktív témák