Új hozzászólás Aktív témák

  • rolko

    őstag

    válasz Ferenc. #53634 üzenetére

    Az ilyen kis méretű eszközök ( CPE széria, SXT, NanoBeam/Station, stb csak tiszta rálátással nagyon max 1km távra ajánlottak). LHG 5-ből is érdemes az XL-t választani , de létezik belőle LHG 2 is (2.4GHz), inkább kicsit legyen túl méretezve az antenna, a rádiós teljesítményből lehet visszább venni.

    50m-en még az eBand 80 GHz linkek sem szakadnak, nyilván moduláció visszább vált, de nem számot tevően rosszabb. Max ha nagyon kivan hegyezve a LINK akkor szakadhat. Ezért kell megfelelő antennával kalkulálni, hogy a rossz idő esetén is legyen tartalék benne.

    Hát kérdés milyen magas a tető? De egy 6 méteres csövet ajánlott állítani a tetőbe és annak a tetejébe mehet az antenna. POE megtáplálású, ezért csak egy kültéri U/FTP kábel kell. Mindenképp a fekete kültéri legyen mert a sima beltéri U/FTP elrohad egy nyár alatt, és után befolyik a víz a kábelen keresztül a tápfeladóba és utána kuka.
    Ill egy fotót lőhetnél a cél irányába. Ha 2-5 mega a cél akkor inkább a LHG 2 -vel próbálkoznék. 5GHz sem elképzelhetetlen, mert elég sok ilyen linket telepítettem, de ismerni kell pontosan a terep és környezeti viszonyokat + építés előtt egy teszt mérés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák