Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz anglergab #54192 üzenetére

    Megfordítanám a kérdést: mégis mi okod lenne arra, hogy azonos SSID adj két, rádiós szempontból különböző hálózatnak? Az égvilágon semmi előnye nincs, ellenben Magadat szépen összezavarod vele.
    A jó megoldás szerintem az, ha egy fix előtagot megkülönböztető kiegészítéssel használsz, mondjuk "anglergab-fsz", "anglergab-em", stb.

    A pontos okot egyébként én sem tudom, valahol itt pont ma írtam, hogy nagyon kíváncsi lennék a megfejtésre.
    A hálózati eszközök egymást ugyanis nem SSID, hanem BSSID alapján azonosítják, az azonos SSID-k őket tehát nem zavarhatnák össze.

    Ennek ellenére elég sok esetben futottam bele olyan helyzetbe, hogy bizonytalan volt a wifi. Szakadozott, lelassult, egyes eszközök nem is akartak csatlakozni, stb. Nem igazán determinisztikus hibák voltak, inkább olyan alattomosak, amelyek hol jelentkeztek, hol hosszú időre eltűntek. Az viszont közös volt bennük, hogy ahol nem volt reménytelenül zsúfolt a wifi, ott tandem SSID-k mentek, és azzal, hogy megkülönböztettük a neveket, egy csapásra megszűntek az anomáliák.

    Sok helyen nem is jelentkezik semmi zavar, pedig van, ahol három szint plusz a kert megy azonos SSID-n.

    Egyébként a kollégák között többen is megerősítik ezt a tapasztalatot, tehát ez egy létező jelenség. Úgyhogy jobb a békesség alapon szerintem ne használjunk azonos SSID-ket, különösen, hogy ennek haszna garantáltan nincs.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák