Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    válasz szabifotos #54801 üzenetére

    Azt, hogy mekkora az aktuális linksebesség, nem tudom, mert Xfce felületet használok Linux-szal és ott nem mutatja ezt az indikátor.A lényeg, hogy ott vagyok egy szobában a 150-es routerrel, 78% a jelerősség és ez a 35, max 36 Mbit jön. Akármit állítottam, ez nem lett se jobb, se rosszabb. Ha meg odaülök a g-s AP mellé, akkor meg 20 Mbit jön le. Azért nem értem a 35-öt, mert ha csak arányában nézem, hogy a g-sről 20 Mbit jön, akkor az n-esről elvileg 55 körül kéne jönnie, akárhogy is. Mivel azonban a protokoll mennyisége nem nagyon térhet el a g és az n között, inkább 70-nek kéne lennie. Persze ez csak egy logikai észmenésa részemről, ami simán lehet téves. Egyébként rendben van minden más, átviszgáltam, úgyhogy már tényleg csak a Draft-N és a szabványos n között lehet valami eltérés ami ezt okozza.

    No de mindegy. A lényeg, hogy két AP-t kell lecserélnem, mert egyetlen darab nem fedi le a házat. Ha már lecserélem, szeretném megoldani azt az áldatlan állapotot, hogy az eszközök görcsösen ragaszkodnak ahhoz amelyikhez először csatlakoztak. A melóhelyemen, ahol 12 AP van, oda megyek a laptoppal, ahová akarok, ezt akarom elérni otthon is, csak nyilván nem azon az áron. (A melóban minden eszköz Cisco, csak maga a wlan controller többe került anno mint amennyit a jelenlegi autóm ér. :D )

    Amennyire sikerült utánaolvasnom, a WDS lényegében egy gerinchálózatot alkot Wifin, beáldozva ezzel a sávszél felét a második router felé, ráadásul le kell fixálni a csatornákat a két eszközön, ami további problémákat okozhat. Ez tehát egy kompromisszumos megoldás mely inkább való egy hálózat vezeték nélküli kiterjesztésére, mint roamingra.
    Ha az Ubiquiti Unifi rendszere képes ellátni legalább közel hasonlóan azt a feladatot (LAN-on keresztül kommunikálva egymás között természetesen) amit egy tisztességes WLAN controller csinál nálunk bent a cégnél, akkor bőven megéri a pénzét. Úgy tűnik számomra így elsőre, hogy igen. Ráadásul POE-s ami gyakorlatilag szabad kezet ad az optimális elhelyezést illetően, mert nem kényszerülök sem egy konnektor közelébe helyezni, se külön vezetékezni hozzá a tápellátást. Régebben egyszer már néztem ezeket, csak nem akartam ennyire túlspirázni a dolgot, meg időm sem volt vele foglalkozni, de majd most! :)

    Köszönöm az ötletet!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák