Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigrisszem

    csendes tag

    Sziasztok,

    Letöltési sebesség problémával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
    Tegnapi napon bekötötték a gigabites netet (vezetéken tesztelve letöltés kb 600Mbps, feltöltés kb 400Mbps) és vásároltam hozzá egy routert, amivel valamennyire ki tudom használni ezt a sebességet, de a letöltési sebesség eredményeim botrányosak vezeték nélkül és nem tudom az okát.
    Eredetileg egy ASUS RT-N14U routerem volt és azt hittem haldoklik, mert a letöltési sebességem általában 20Mbps körül mozgott (olyan is volt, hogy 4Mbps), ellenben a feltöltési 50-60Mbps. Mindezt 2.4GHz-en, ami panel lévén borzasztóan telített. WiFi Analyzer 2.4GHz
    A mostani nethez egy ASUS RT-AC57U routert vásároltam, mert az eszközeimmel ennél gyorsabbat jelenleg azt hiszem nem tudok kihajtani, de nagyot kellett csalódnom. 2.4GHz-en a letöltési sebességek szinte változatlanok, letöltés kb 30-35Mbps, feltöltés 65-70Mbps. 5GHz-en kicsivel jobb a helyzet, ott a letöltési sebességem 60-70Mbps, a feltöltési 150-170Mbps.
    Azt vártam az 5GHz-es frekvenciától, hogy megoldja a problémáimat, mert az már közel nem annyira telített, mint a 2.4GHz, de sajnos nem így lett. WiFi Analyzer 5GHz
    Tudnátok tanácsot adni, mi lehet a probléma, miért ennyivel rosszabbak a letöltési eredményeim, mint a feltöltési? Azt gondolom, ha feltölteni tudok ennyivel, akkor le is kellene tudnom. A router wifi beállításokon nem módosítottam. Nem kapcsoltam be semmi plusz szolgáltatást rajta direkt, hátha az okozza a problémát. Gépen megpróbáltam vírusirtót kikapcsolni, de az sem változtatott az eredményen. Maga a router tudna ennyit?

    Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák