Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz ZoliX22 #58992 üzenetére

    Nagyon esetleges a növekedés. Routereknél ha lehet első körben inkább az antennára leadott teljesítményt szokták növelni (Európában pl kisebb a korlát, így át szokták állítani másik régióra), de ha már túl erős/sok a teljesítmény az már azért is baj, mert a zavart is fölerősíti nemcsak a hasznos jelet (illetve az egészségre az már káros sugárzás is lehet, ha túl sok). A másik probléma, az ú.n. visszakiabálási elv, ugyanis az eszköznek is el kell érnie a routert (nemcsak a routernek az eszközt/klienst).
    Az antenna nyereség változtatása inkább 2.4GHz-en hozott használhatóbb eredményt, 5GHz-en már nagyon esetleges. Illetve hiába sugároz messzebb, szűkebb a látótér. [link] Ha kicseréled az antennát, a finomhangolást/optimalizálásokat is elrontod (pl beamforming).

    Szvsz az utóbbi években a wifi nem nagyon fejlődött, nagyon újat nem tudnak kitalálni (az ax szabványban már a 2.4 és 5GHz-et vegyesen használják, illetve próbálják kiküszöbölni, hogy ne nagyon zavarják a környező wifik egymást).
    De a szokásos dilemma ma is megvan: vagy hatótáv van (2.4GHz, ergo kisebb frekvencia), vagy sávszél/gyorsaság (5GHz, nagyobb frekvencia), ugyanis a leadott teljesítmény adott és azt nem lehet változtatni.
    A legfontosabb leghasznosabb frekvenciák valószínűleg állami/titkosszolgálati célokra vannak lefoglalva, már a 800MHz-es 4G is nagy dolog. 5G-nél már tele kell szórni mindent tornyokkal, mert csökken a hatótáv és nő a sávszél.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák