Új hozzászólás Aktív témák

  • totyax

    aktív tag

    válasz Kareszovics #8292 üzenetére

    Úgy gondoltam végigmész azokon amit írtam, és utána mesélsz :)

    Mindegy, addig is... furcsa dolgot írsz
    az N10 a jelek szerint 11 Mbps-et tud, lövésem sincs, hogy tudnám átállítani 54 Mbps-re
    Ajaj.
    Az adott wifi hálózat tulajdonságaiban a hardver eszköz tulajdonságainál (vagy magában az eszközkezelőben a hardvernél) tudod a kapcsolat típusát megadni. Nem hinném hogy "b only" lenne az alapbeállítás, b/g automata szokott ott lenni, esetleg állítsd át "g only"-ra itt, vagy a routerben, vagy mindkét helyen. Sebesség automata, ahogy fentebb írtam.

    Ugyanitt tudod a fentebb említett csatorna számát is (!) beállítani, és még sok mást is. Legfontosabb amit írtam fentebb is hogy tedd a notit a router mellé, azonos csatorna, és akkor a jelnek jó erejűnek kell lennie, tehát a távolság (falak) miatt nem fog csökkenni a sebesség.

    amikor belépek a routerbe és végigcsinálom a Quick Setupot az ott leírtak alapján nem hajlandó működni

    Nem hinném hogy egy sima wifi hálózathoz quick setup kellene, ha a router súgója minimális, akkor tölts le manuált hozzá, bár szerintem ott lesz a CD-n is. Nem igazán lehet bonyolult beállítani. Ha a te hálózatod jól működik, akkor elemenként próbálgasd a te hálózatodban, tehát a notit, routert, (vagy fordítva), addig amíg jó nem lesz. Erre azért van szükség mert kétismeretlenes egyenlet megoldása mindig nehezebb, hiszen hiába találsz egy jó beállítást a notin ha a router is rosszul van beállítva, nem fogod tudni hogy jót állítottál. Ha a te hálózatodban próbálgatod a notit, akkor már csak egy ismeretlen lesz, a noti, aztán a routerrel ugyanez.

    Nincs elképzelésem miért mutat kétféle értéket jelerősségre az "ikon" meg az "XP". Esetleg újra lehetne telepíteni a notin a wifi hálózatot, pl úgy hogy a hardvernél csak a drivere (asus...) legyen fenn, így csak a win fog nyilatkozni, ellenkező esetben fenn lesz az asus cucca is, de ekkor meg kéne kérdeznie/be kéne állítani hogy ő maga kezelje a wifi kapcsolatot vagy a windows, nem hinném hogy a kettő egyszerre működhetne. Ezt ragyogóan tudod próbálgatni a saját hálózatodban, ami ügye működik.

Új hozzászólás Aktív témák