Bukarestben fejleszt az Infineon

Az Infineon ma ünnepélyes keretek között megnyitotta bukaresti fejlesztőközpontját. A részleg elsősorban analóg és digitális funkciókat egyesítő áramkörök fejlesztésére fog koncentrálni, melyek gépjárművekben és különféle ipari alkalmazásokban kapnak helyet. Tevékenységének másik súlypontját a chipkártyákhoz való vezérlők jelentik, melyeket mobilkommunikációs, banki és biztonságtechnikai területekre szánnak.

A vállalat hierarchiájában a tavaly áprilisban alapított Infineon Technologies Romaniát az osztrák részlegnek rendelik alá, mely több kutatás-fejlesztési projektet koordinál. A bukaresti központ tevékenysége szervesen kapcsolódik az Ausztriában, Német- és Olaszországban futó munkához.

Az új létesítménybe az első három évben nagyjából 10 millió eurót fektetnek, amelyből csak a munkatársak képzése 6 milliót emészt fel. A román főváros műszaki egyetemével is együttműködő fejlesztőközpont 60 dolgozóval indul, akikhez hamarosan még 60 szakember társulhat, ám a létszámot 2010-ig 250-re szeretnék növelni. Feladataik között a chiptervezésen kívül szoftverfejlesztés és a termékek ellenőrzése szerepel. A központ élére a német Thomas Simonist nevezték ki, aki Indiában már tető alá hozott egy szoftverközpontot az Infineon számára.

Azóta történt

Előzmények