Bevásárolja magát az Epic Gamesbe a Disney

Bob Iger vezérigazgató sok befektetői kérdésre válaszolt, továbbá számos bejelentést tett. Például azt, hogy bevásárolják magukat az Epic Gamesbe.

Meglehetősen elégedetlenek a Disney egyes befektetői, és sok változtatást akarnak. Bob Iger vezérigazgató számos kérdésükre válaszolt, a legutóbbi jelentése és a bejelentései alapvetően jót tettek a cégnek, emelkedett a tőzsdei árfolyama.

Iger és a Disney számos érdekességet és részletet közölt a legutóbbi beszámolóban, ezek közül csak néhányat emelünk ki.

A Disney a legutóbbi negyedév során 500 millió dollárral csökkentette tovább a költségeit, így az üzleti év végére több mint 7,5 milliárddal tudják a költségeiket mérsékelni. A cég árbevétele nagyjából annyi volt, mint egy évvel korábban, csak egy halszállal maradt el az elemzői várakozásoktól. Az élményekért felelős részleg rekordot jelentő bevételt és nyereséget ért el. A streaminges ágazat szeptemberre lehet nyereséges. Most már csak 138 millió dollár veszteséget hozott, szemben az egy évvel korábbi közel 1 milliárd dollárossal. Indiát leszámítva a Disney+ felhasználóira vetített átlagos havi árbevétele is nőtt.

A Disney+ a várt 700 ezer helyett 1,3 millió előfizetőt veszített az októberi áremelések után, de a második negyedévben 5,5-6 millió új előfizetőt és még több árbevételt szerezhetnek.

Megerősítették továbbá, hogy a Fox és a Warner Bros társaságában jön a közös, óriási sportstreamingplatform. Jövő augusztusban az ESPN önállóan is olyan streamingvizekre evez, amit fantasy sportokkal, e-kereskedelemmel és egyebekkel egészítenek ki.

Irány a játékipar és az Epic Games

Közölték, hogy 1,5 milliárd dollár értékben bevásárolják magukat az Epic Gamesbe is. Együtt dolgoznak majd egy nagy Disney-univerzumon, ahol a felhasználók interaktív módon kapcsolódhatnak a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és Avatar történeteivel, karakterivel. Ez Iger szerint a Disney legnagyobb eddigi belépője a játékvilágba, hatalmas növekedési és terjeszkedési lehetőségeket ígér. A Disney egyébként 2016-ban zárta be a Disney Interactive Studiost, onnantól külsős cégeknek licencelte a karaktereket.

Azóta történt

Előzmények