Elbocsátások lesznek az IBM-nél is

Habár a legutóbbi pénzügyi negyedévben eredményesebb volt a vállalat, mint várták, s a 2009-es évet illetően is határozottan optimisták a vezetők, ennek ellenére pénteken megerősítették azt a korábbi híresztelést, hogy a világszerte összesen 386 ezer főt foglalkoztató IBM is leépítéseket hajt végre.

Az elmúlt héten ez volt a harmadik, IT-nagyvállalatot érintő elbocsátási bejelentés: a Microsoft 5000, az Intel 5000–6000 álláshelyet számol fel a közeljövőben. A hírportálok által átvett információ az Alliance@IBM, az IBM-dolgozókat tömörítő szervezet honlapjáról származik, s közleményük szerint 1419 dolgozót a szoftverrészlegtől, 1449 alkalmazottat pedig a kereskedelmi üzletágtól bocsátanak el.

A leépítés tényét Mike Boden, az IBM Canada szóvivője az ITBusiness.ca lap szerint megerősítette, bár azt nyilatkozta, hogy sem az elküldendő dolgozók számát, sem az érintett gyárakat, hivatalokat illetően sincs még végleges döntés. Boden azt is elmondta, hogy igyekeznek az elbocsátottak egy részének a vállalatnál máshol munkát találni.

Az Alliance@IBM, már hetek óta terjesztette a leépítésekről szóló híreket, s ők úgy értesültek, hogy ezzel még nincs vége: eddig meg nem erősített állításuk szerint további elbocsátások is várhatóak még az IBM-nél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények