Beszáll a kábelmodemüzletbe az Intel

Az Intel felvásárolja a Texas Instruments kábelmodemes üzletágát – jelentették be ma a felek. A világ legnagyobb chipgyártó vállalata az akvizícióval az Atom architektúrájú rendszeráramkörei (SoC) számára szeretne helyet szorítani a kábeles technológiát használó hálózati eszközök piacán. A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

„Az Intel kiemelt célja olyan SoC termékek gyártása, amelyek szórakoztatóelektronikai készülékek, set-top boxok, digitális tévék, Blu-ray lejátszók, kiegészítő dobozok és kapcsolódó eszközök alapjai lehetnek. Ez a felvásárlás a kábeles átjárók piacán erősíti az Intel kínálatát, és aláhúzza a cég elkötelezettségét a kábeles szegmens iránt” – mondta Bob Ferreira, az Intel illetékes üzletágának kábeles termékekért felelős vezetője.

A vállalat elsősorban a Texas Instruments DOCSIS 3.0 kompatibilis Puma 5 chipsettechnológiáját tervezi hasznosítani. Ez négy frekvenciasáv összekapcsolásával letöltési irányban legalább 160 Mbps, feltöltési irányban pedig akár 120 Mbps sávszélességet támogat. A Texas Instruments a chipkészletből tavaly áprilisig – a termék bevezetését követő másfél évben – egymillió darabot adott el. Az Intel ezt a terméket tervezi párosítani saját x86-os  SoC-ivel, hogy platformként kínálhassa ezeket a set-top box, átjáró- és modemgyártóknak

A Texas Instrument kábelmodemes üzletága a megállapodás értelmében az Intel „digitális otthon” nevet viselő divíziójába olvad bele, de az alkalmazottak a meglévő telephelyeken – elsősorban Izraelben – folytathatják majd a munkát. Az ügylet lezárására a szokásos hatósági engedélyek megszerzése után a negyedik negyedévben kerülhet sor.

Azóta történt

Előzmények