Sokat nyerhetnek az ügyvédek a túlfizetett Tesla-vezetőkön

Óránként 10 ezer dollárt kérnek azok az ügyvédek, akik beperelték a Tesla túlfizetett elnökségi tagjait.

Korábban nagy botrányt okozott, hogy túlkompenzálták a Tesla vezetőit, egy per hatására végül 735 millió dollárt adnak vissza az érintettek. Az ügyet erősen árnyalja, hogy az ezt kikényszerítő ügyvédek is igen komoly fizetést követelnek.

Egy Delaware-ben működő bíróságon az ügyvédek konkrétan 229 millió dolláros díjazást kértek a bírótól, ami 10 690 dolláros óradíjat jelent számukra.

Amennyiben a bíró erre rábólint, akkor ez lenne a legnagyobb összeg, amit igazgatótanács ellen, részvényesi per kapcsán megítélnek. Az összeget négy cég ügyvédei kapnák, akik éveket töltöttek (egyesek több mint 10 ezer órát) az ügy felépítésével, a Tesla-vezetők 2017 és 2020 közötti kompenzációja kapcsán.

A bíró októberben dönt majd a megmaradt kérdésekben.

A 12 vezető, köztük James Murdoch és Larry Ellison egyébként visszaadnak 735 millió dollárt, valamint lemondanak további 184 millió dollárról, és átértékelik az elnökségi kifizetéseket. A jogi cégek 919 millió dolláros megegyezést értékeltek, ennek 25 százalékát kérik díjazásként, valamint további összegeket a kiadásaikra.

Sokan elképesztőnek mondják a kérést, hiszen az üzleti sztárügyvédek óradíja mozog szerintük 2 ezer dollár körül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények