A Tesla Cybertruck nem kísérlet

A Tesla vezető dizájnere kijelentette: a Cybertruck nem kísérlet, a megosztó külső pedig segíti a márkát. Musk szerint a gyártás maga a pokol, főleg a 4680-as akkumulátorok miatt.

Igencsak szokatlan és megosztó dizájnnal jelent meg a piacon a Cybertruck (ami sok kérdést és problémát okoz a gyártónak Európában), de a cég vezető dizájnere szerint ez segít a Teslának. Kijelentette azt is, hogy a Cybertruck nem kísérlet.

Franz von Holzhausen szerint akár szeretjük, akár nem, a jármű alakja beindítja a beszélgetéseket, az emberek pedig beszélnek a márkáról.

A sokat késő Cybertruck 60 990 dollártól kapható, ami több mint 50 százalékkal magasabb a Musk által 2019-ben ígértnél, az ígértnél alacsonyabb hatótáv mellett. Ennek ellenére állítólag özönlenek érte az olyan emberek, akiknek sosem volt pickupjuk, kisteherautójuk. Franz von Holzhausen szerint több szalonban sorban állnak érte az emberek. Azt is ígérte, hogy a kételkedések ellenére ez a jármű biztosítja azt a teljesítményt, amit a hagyományos riválisai.


[+]

A vezető elmondta, hogy a tervezést nem csak az acél hajlítási nehézségei befolyásolták, hanem inspirálta még a Lamborghini Countach, a Lockheed F-117-es lopakodója, továbbá az 1977-es James Bond-filmben használt, autóból lett tengeralattjáró, amit Musk megvett.

Franz von Holzhausen egyébként egy múlt havi eseményen az első Cybertruckok ablakait ismét megpróbálta betörni, azok ezúttal kibírták a támadást. Kevésbé pozitív képet festett azonban, hogy valaki elment kivágni egy fenyőfát a Cybertruckkal, hogy hazavigye karácsonyfának – aztán pedig elakadt a havas tájon, ahonnan egy benzines autó húzta ki. Franz von Holzhausen megvédte az autót, szerinte a gyerekei imádják, hogy ezzel megy értük az iskolába, őt pedig Musknak nézik az emberek az autóban.

Musk maga egyébként azt mondja, egy pokol a Cybertruck gyártása, főleg a 4680-as akkumulátorok miatt. 2025-re Musk évi 250 ezres gyártást ígért, de az akkuk és technológiájuk miatt most csak évi 24 ezret tudnak legyártani a Cybertruckból, az állítólagos kereslet tizedét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények