Aktív témák

  • Fejo

    őstag

    válasz Parci #15831 üzenetére

    "a ködös kép nehéz kérdés. a perspektívája nem tetszik igazán. ne érts félre: jó kép. csak azt érzem, hogy "basszus, majdnem tökéletes". egyrészt, az alsó vágás nekem nem tetszik. vagy mutass többet a tükröződésből, vagy kevesebbet. az is fura (nem rossz, de fura), ahogy jobbról balra vezeti be a szemet a kép. fordítva "otthonos", megszokott."

    Véleményem szerint tökéletes kép nem létezik, miután minden szubjektív megitélés kérdése, így mindenki talál valami apró (nem is olyan apró) hibát a saját és mások képein (még akár a profikén is). Ezek tükrében a saját fotóimat messze nem tartom tökéletesnek, sőt! Egy lelkes amatőr vagyok, aki néha próbál egyedibb képeket készíteni (ezt talán a régebb óta itt fórumozók alá tudják támasztani), nyilván rengeteg hibával.
    Ami a vágást illeti, ez volt a maximum amit ki tudtam hozni a dologból, lévén nincs nagylátószögű objektívem, a 24mm-pedig ennyit engedett, de szerintem ez a komponálás még mindig jobb, mint ha semmilyen tükröződés nem lenne, illetve ha emiatt levágnám a víz nagyrészét.
    Készítettem fotókat mindkét oldalról (lévén egy évet vártam arra, hogy megcsinálhassam ezt a képet :K ), így van olyan is ahol balról jobbra vezeti a szemet, de nekem az nem annyira jött be (túl sablonos is). A visszajelzések alapján a többségnek tetszik. ;)

    "de a legnagyobb bajom, hogy ez a szemvezetés valahogy csak a kép egy részén történik. a kép jobb alsó negyede teljesen "halott"."

    A szemet a híd végigvezeti, egészen bele a ködbe, át az általad kifogásolt részen. Szívesen veszek ötleteket arra nézve, hogy minek kéne lennie a jobb alsó részben (a vízen kívül), mert szerintem bármi lenne ott csak zavarná az összhatást és elvonná a figyelmet a híd vonaláról. Szerintem pont akkor szakadna meg a szem vezetése, ha ott lenne valami. ;)

    Hiába, izlések és pofonok. :D

    [ Szerkesztve ]

    www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

Aktív témák