Új hozzászólás Aktív témák

  • A. Crowley

    csendes tag

    válasz Samott #134009 üzenetére

    Igen, egyszer, nálunk májusban volt (vagy áprilisban, most nem emlékszem). Akkor leírom a sztorit.
    Mindig ugyanannyi m3-t fizetünk. Ebből 63645/12=5303 MJ-nyi rezsicsökkentett, a maradék meg piaci áron van a számlán.
    Itt jön a csavar. 11. hónap után jön az elszámolás, ahol is azt csinálják, hogy amit összesen elfogyasztottál, azt telibe belerakják rezsicsökkentettbe. Így kijön, hogy sok a túlfizetésed, úgyhogy egy szemmel látható összeget visszautalnak. Hurrá, örül a paraszt. És mint én is, nem néz utána, hogy hogy is van (amúgy ez egy 4 órányi kupaktanács, számolgatás eredménye, amit itt leírok).
    Csakhogy a slusszpoén ott van, hogy van még vissza júli 31-ig pár hónap, akkor van a forduló. Így az elszámolás után már csak annyit kapsz rezsicsökkentve, amennyi a 63645-ből megmaradt (úgy, hogy a tavaly aug. 1-től használt mennyiséget kompletten annak számolják). Úgyhogy elszámolás után jött egy 19k számla, majd egy 36k.
    Ennél a pontnál lecsökkentettük a számlánkat 150 m3-re, amire azt mondta az ügyintéző, hogy ez olyan 30k számla lesz. Csakhogy kifelejtette a képletből, hogy elfogy a 63645-ünk, így a 150 m3 szinte totál piaci áron 98k ezer HUF.

    Szóval nagyon oda kell figyelni, mert nem vagyok benne biztos, hogy ha ezt a 98k számlát most befizetem (feleslegesen, hiszen nem használunk el 150 m3-et nyáron), akkor az valahol majd belekompenzálódik a rendszerbe.

    Így az a megoldás, hogy amikor elfogy az éves mennyiség, akkor telefon, számla storno, belőni 20 m3-re, és augusztusban, mikor újraindul, újra felemelni 175 m3-re.

    És amikor megint elfogy, újra eljátszani.

    Csak kérdezem. Aki nem megy így utána, az befizeti simán?

    Nálunk onnan indult el, hogy a szomszédnak már múlt hónapban jött 60ezer, és a következőre meg 120k-t mondtak, úgyhogy elkezdtünk utánamenni a történetnek.

Új hozzászólás Aktív témák