Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Az istenit neki már... kellett nekem elolvasnom ezt a tesztet az XF 23mm f/1.4-ről. Ez az az objektív amit jobban kívánok, mint bármi mást. Azt hiszem ha végignézek a jelenlegi objektív piacon (bármelyik gyártóról legyen szó), az XF 23mm f/1.4 az általam legeslegjobban vágyott üveg.

    Viszont iszonyat drága és nem csak a sanyarú magyar fotósnak, hanem a tengerentúlon is sok fórumozó sajnálkozik, hogy ez már bőven az a kategória, amit ott sem engedhet már meg magának akárki. Szívás, de nem mostanában lesz erre sem pénzem... A sokkal olcsóbb (de még mindig bitang árú) 35mm f/1.4 is tetszik, de közel sem annyira, hogy arra verjem el a pénzem. Az XF 27mm f/2.8 nem tetszik, főleg nem 130 rugóért és a látószöge is félúton van az ekv. 35mm és 50mm között, nekem inkább az előbbi fekszik igazán, az ekv. 41mm nekem olyan semmilyen.

    A használt manuál üvegek között sincs az égvilágon semmi, hiszen ott még nem kellett crop faktorral számolni. Az APS-C DSLR gyártóknak meg soha eszükbe nem jutott, hogy kéne egy ekv. 35mm-es fixet piacra dobni. Gyakorlatilag csak az MFT gyártók és a Fujifilm gondolt erre (na jó, meg a Canon, ami megcsinálta a legjobb ár-érték arányú fényerős ekv. 35mm fixet). A régi objektívek amik akadnak 23mm körül, azok borzalmasak, nem túl fényerősek (jellemzően f/2.8) és nyitott rekeszen nem teljesítenek jól, szóval vissza kell rekeszelnem annyira, amit a kitobjektív is simán tud.

    Már azon is elgondolkoztam, hogy veszek egy Canon EF-M 22mm f/2 STM objektívet és feladapterezem. Az szintén egy jó kis üveg, sőt ár-érték arányban az egyik legjobb. Aztán robbantok hozzá valahonnan egy EOS-M-et csak videóra (és akkor a videózás kérdése is megoldódik) és az egész bulit megúsznám egy százasból.

    Hát nemtom', jól beletenyereltem én a legdrágább MILC rendszerbe... ügyes voltam. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák