Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fsb1000 #3949 üzenetére

    Nyilvánvaló, hogy ha az NV nem tud valamiből hasznot termelni, akkor abból a partnerek sem fognak. Maximum úgy tudja formálni az NV a dolgokat, hogy nullszaldós legyen a gyártók eredménye.
    Ez a baj a GT200 óta. A konkurencia jelentősen kisebb lapkamérettel alig gyengébb, ráadásul ott a kétlapkás lehetőség, ami ellen nincs olyan ellenszer, amit ne lenne veszteséges. A Ferminél még ez sem szempont, mert egy GPU-val sem tudnak beférni a 300 wattba, ezért le is van kapcsolva egy SM, hogy határon belül legyenek.

    A partnerek nyilván látják, hogy mi történik. Az XFX nem véletlen nem kér Fermit. NEm látja az értelmét. A BFG azért szált ki, mert nekik a gaming világ volt a piacuk, így az NVIDIA 100 dollár alatti termékei nem szerepelnek már a tervekben, mert nem opció. Ezt nem kell magyarázni, hogy ezek nem gaming kártyák. Nyilván az AMD nem vesz fel új partnert az USA-ba, így nem volt más lehetőség, le kellett kapcsolni a veszteségesen üzemelő részt. Az erőforrásokat majd átcsoportosítják az OEM és a mobil piacra. Nyilván a BFG-nek még a fermis szerződések is vállalhatatlanok voltak. Az NV egy GF100 lapkához 20 darab olcsó GeForce-ot ad csomagban. Ez kötelező vétel a partnereknek. Ez alapvetően pozitív a legtöbb gyártóknak, mert egy GF100-on lévő veszteséget el lehet nyomni a 20 darab olcsó GeForce-szal. Problémás azonban azoknak a gyártóknak, akik lényegében a gaming fronton dolgoznak (XFX, BFG).
    Az új GeForce sorozatra nincsenek referenciakártyák. Van egy közösen fejlesztett alapverziós nyák, amit használnak a gyártók, de vannak olyanok, akik már eltértek ettől. Nyilván az azonos nyák csak az elején volt fontos, amikor kevés gyártósor volt kiépítve. Ez a nyák a GTX 480-ra megmarad, mert abból még mindig kevés készül, ám a GTX 470 és 465-re már számos egyéni megoldás jön. Most arról a pletyiről nincs bővebb infó, hogy a GTX 470 megkapta az EOL-t. Valószínű, hogy csak arról van szó, hogy az eddig legyártott nyák-okat most felhasználják a GTX 465-re, úgyis rengeteg chip áll az NV-nél. Aztán vagy visszakerül a gyártásba a GTX 470, vagy nem.
    Pletykálnak még egy két GPU-s GTX 490-ről is. Valaki azt mondja, hogy GF104 lapkával jön, míg mások GF100-ra tippelnek. Nyilván, ha a koronáért akar menni az NV, akkor az utóbbi a nyerő, ám jelen helyzetben inkább a GF104-et érdemes párosítani, így a GF100 termelését végre vissza lehet szorítani, ami anyagilag jót tehet majd a cégnek.

    Anyagilag a GT200 is csődnek volt felfogható, ilyenért nem érdemes kiszálni egy hajóról, mert számodra nincs jelentősége, hogy a gyártó keres vagy bukik a veled kötött üzleten. Persze ha a GTX 470 nem teljesíti azt, amit vártál, vagy egyéb más indok felmerült ellene, akkor eladhatod.

    Érdemes elolvasni a hsz-eimet. Megkíméljük magunkat egy pár felesleges körtől. Az előbb írtam, hogy a Fluidmark nincs lefojtva, csak az eredeti bétában egy fröccsentés futott párhuzamosan (ilyenek voltak a korábbi verziók is), míg a végleges programban több fröccsentés fut egy szálon. Megvoltozott a teszt alatti feladat, ami változást ad az eredményekben is. Nyilván GenX okkal eszközölt ekkora változást a beta és a végleges verzió között. Vagy hallgatott egy belső hangra, ami változásért kiáltott a kiadás előtt egy nappal, vagy egy cég megszorongatta a tökeit. Ki tudja ... :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák