Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fsb1000 #3955 üzenetére

    Az eredeti nyomatott áramkört közösre tervezték, azaz felfogható egy alapverziónak. Az egyéni megoldásoknál már nem kell mindenki érdekeit szem előtt tartani, így eltérő lehet a hűtő, esetleg kevesebb rétegű a nyák, vagy az alkatrészek minőségén is lehet spórolni. Az Inno3D már ilyennel kezdett, vagyis az alapverziós GTX 470-re helyből egy gyengébb hűtőbordát kért, amivel természetesen spórolt. Általános lesz, hogy az egyéni fermik nyákja rövidebb, mert ezzel lehet pár dollárt nyerni, és alapvetően könnyen kivitelezhető változás.

    A GTX 480 vélhetőleg azért marad meg, mert nem sok ilyen chip készül, így a gyártás úgy éri meg, ha csak egy-két gyártó működtet gyártósort és ebből lesz mindenki kiszolgálva.

    Nyilván tudják, hogy gondok vannak. Ha nem tudnák, akkor a BFG nem szállt volna ki a múlt héten. :) A többieknél sem lehet rózsás a helyzet, ha az NV második legnagyobb partnere tiplizett. Gondolom sok függ majd az olcsóbb Fermiktől. Azt nem lehet tudni, hogy ki fog még búcsúzni ... valószínű, hogy nem a BFG volt az utolsó leköszönő versenyző.
    Kyle Bennett az elmúlt évben két-három nagy gyártót említett. Ezek közül a BFG volt az egyik, ami már be is jött.

    (#3956) fsb1000: Az MSI és a Gigabyte kiváltságos helyzetben vannak. Ők számos egyéb terméket gyártanak, sőt VGA-ból még Radeont, és olcsó GeForce-okat is forgalmaznak. Főleg azok vannak veszélyben, akik a gaming közösségből éltek meg. BFG (ők már kiléptek), XFX (őket nem fenyegeti a Fermi, mert nem kérnek belőle), EVGA nekik gondolkodni kell valami profilváltáson, vagy jobban erőltetni az olcsóbb VGA-kat.

    Szükséges az új verzió, mert biztos lehet a nyákon a költségeket csökkenteni. Nem véletlen, hogy ilyen gyorsan (a megjelenés után hetekkel) már nem gondolkodnak az alapváltozat gyártásában. Az AMD négy hónappal a start után engedte meg az egyedi Radeon HD 5800 kártyákat. Az időpontok beszédesek. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák