Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fsb1000 #3961 üzenetére

    Pontosan azt szolgálja a közös gyártósor, hogy a gyártási költségek minimálisak legyenek. A gyártósornak akkor is van üzemköltsége, ha azt nem használják ki 100%-osan. Ellenben, ha közösen van csúcsra járatva, akkor az üzemköltség fejenként alacsonyabb lesz. Egyébként a GTX 480-on elegendő az árcédula, hogy ne legyen veszteséges. A költségek a GTX 470 és a 465 esetén jelentenek komoly problémát. Eleve nem jó, ha egy csúcskategóriába készült terméket 380 dollár körül kínálsz. A Hasonló előállítási költséggel rendelkező Hemlock nem véletlenül van 650 dollárra árazva. Így van rajta bőséges haszon. Alapvetően ezért csinálják ezt a vállalatok.

    Mérlegelni kell, hogy a jövő ígéretei, kinek mennyit érnek meg. Élő példa a BFG, hogy ha valaki ki akar lépni, az megteheti. Nyilván az NV sem kényszeríthet senkit arra, hogy leépüljön anyagilag. Gondolom a BFG is addig húzta ameddig lehetett, de nem bírta tovább a cég. Persze lehet, hogy megvárhatták volna a GF104-et, csak a BFG nem látta értelmét, mert ők már a GT200 óta szenvednek, és valljuk be nem ahhoz szoktak, hogy egy csúcskártyát felsőkategóriás árszinten értékesítsenek.

    (#3962) fsb1000: Az Inno és a Galaxy-ról tudni. Állítólag nem sok kártya került forgalomba, és természetesen be lehet cserélni őket teljes értékű GTX 470-ekre. Ilyen apró bakik előfordulnak. A Gigabyte például 640 SP-s HD 4850-et gyártott. Aztán BIOS-sal korrigáltak. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák