Új hozzászólás Aktív témák

  • Keddkem

    csendes tag

    válasz kpityu2 #6002 üzenetére

    Nem akarok én csúsztatni, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Azzal, hogy a PTC megvette a technológiát kifejlesztő céget, egyszerűen csak megspórolta a rengeteg fejlesztést, és repülőrajttal tudott indulni ebben a technológiában. Nem tudom, hogy ez mekkora előnyt jelent másokkal szemben, de az biztos, hogy előnyt jelent. A többi cég sem ússza meg, hogy beletegye azt a rengeteg energiát, ami egy ilyen technológia fejlesztéséhez kell. A szoftver forráskódját nem adta közre a PTC, így nem értem, hogy a többiek hogyan tudnának közvetlenül profitálni abból amit ők kifejlesztettek.

    Azzal persze egyetértek, hogy indirekt módon segít mindenkinek, mivel minden gyártó figyeli a többieket, és a jó ötleteket mindenki igyekszik megvalósítani a saját rendszerében, de ez időbe telik. Másrészt az egészséges verseny meg jó a felhasználóknak.

    Mondok egy példát. A Solidworks volt az első aki tudomásom szerint a modellfát kitalálta. Jó ideig csak neki volt ilyen, aztán, mivel ezt mindenki jónak ítélte, mindenhol megjelent.

    A SE-t én csak felszínesen ismerem, így számomra érdekes, amit írtál róla. Ez megvilágítja a különbséget a Creo Elements/Direct és a SE között.

Új hozzászólás Aktív témák