Új hozzászólás Aktív témák

  • Közben mindenhonnan jönnek hírek leépítésekről, immáron brutálisan széles körben fordul elő. Ennyi ember vajon hogy fog munkát találni így hirtelenjében? Közvetett módon csakis az következhet, hogy a bérek lejjebb mennek, mert változik a kereslet/kínálat arány.

    Mondjuk ez inkább globális jelenség, nem tudom, Magyarországot mekkora mértékben érinti. Egyes források szerint ennek elsődleges oka az, hogy a COVID ideje alatt megnőtt az igény az elektronikai, információs technológiai termékek iránt, ez további munkalehetőségeket hozott létre, azonban ez a világ kinyílásával normalizálódott, és most annyi emberre nincs többé szükség, el kell bocsátani.
    Másik indoka a cégeknek a gazdasági bizonytalanság.
    Egy lehetséges harmadik indok, amit ugyan nem mondanak, de gyanítom, hogy van alapja, az pedig a generatív mesterséges intelligencia eljövetele, és az, hogy egyes emberek munkáját megkönnyíti vagy felváltja, ezért kevesebb emberre lehet szükség. Gondolom a cég nem fogja kommunikálni őszintén, hogy bocsi emberek, de az AI leváltott egyeseket, ezért nincs már szükség rájuk.

Új hozzászólás Aktív témák