Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz robag93 #96979 üzenetére

    Ugyanis a cégek előszeretettel (miért ne tennék) tesznek rá a termékek áraia árfolyamra hivatkozva is, tehát ez is a termékek drágulását eredményezné.

    Nem tudom feltűnt-e, de ezt nagyrészt megtették tavaly, amikor elszaladt 400 fölé az árfolyam. Azóta nem igazán estek az árak, sőt, tovább nőttek. Szerinted ez hogyan/miért lehetett? :)

    Úgy, hogy a forint kis túlzással olyan, mint valami crypto shitcoin, a cégek meg próbálják bevédeni a seggüket, hogy ne verje őket a földhöz megint, ha kiesik egy újabb csontváz a világgazdaságban és héten belül elmozdul a forint árfolyam 5-10%-ot...

    Deflációt csak az okozna, ha hatalmas keresletcsökkenés lenne a termékeken.

    Te nem olvasod a híreket? Masszívan esik a kereslet idehaza.

    Egyébként én is hangsúlyoznám azt, amit a többiek már írtak előttem: jelenleg fenntarthatatlan kamatszinten finanszírozzuk azt, hogy aki a határ közelében lakik, az a szomszédba járjon bevásárolni, tankolni. A költségvetési hézagot a kormány abból próbálja (úgy tűnik nem túl sikeresen) betömni, hogy különadóztatja a piaci szereplőket, akik ennek hatására árat emelnek. Ez így mennyire hangzik neked fenntartható folyamatnak?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák