Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz Elar #12998 üzenetére

    Gondolom, nem egyszerre veszed meg az egészet, és sokan ajánlották a 35/1,8 is és az 50/1,8-at is. Árban újonnan nagy különbség nincs köztük, használtan talán kicsit több 35-össel lehet találkozni.
    Javaslom, hogy próbálgasd először, hogy melyik látószög jön be neked jobban, a 35 vagy az 50 mm, és aszerint válassz ezek között.

    És egy személyes tapasztalat, hogy kicsit még összezavarjalak :) Nekem is a 18-55, 55-200 kombináció volt eleinte, és sok képről lemaradtam, vagy nem úgy csináltam meg, ahogy szerettem volna, mert az 55 már kevés volt, de nem tudtam cserélni, vagy lusta voltam a 4-5. oda-vissza csere után, mert hol a nagyobb látószög kellett, aztán jó lett volna egy portré a gyerekről (mondjuk 70 mm-en), mert valami olyat csinált, aztán megint a nagylátó, stb. Ezért a 18-55-öt lecseréltem a 18-105-re, így volt némi átfedés, amivel lehetett játszani.
    Mondjuk ez nálad még ráér kicsit, amíg el nem kezd jönni-menni a gyerek :)

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák