Aktív témák

  • fer

    őstag

    Lehet, hogy fél mm-en múlt a boldogságom...?
    Mindjárt ki is fejtem bővebben! Ha meg már esetleg valaki csinált ilyent, akkor elnézést kérek! Megosztom veletek, hátha valaki hasonló gonddal küszködik! Bizonyára olvastátok már elégszer itt a fórumon, hogy mostanában mennyit szívok az NG porlasztóval, pontosabban nem is a porlasztóval van a baj, hanem a patronnal! Amikor szívom a "bagót", és gomb benntartással rászívok többet is, a 2.-ik esetleg a 3.-ik slukk már elviselhetetlen ízt eregetett! (Azt már eddig is tudtam, hogy ezért ez elégtelen eliquid ellátás a felelős, tudni lehetett ezt a felerősödő sípolásból is) Ha kivettem cseppentettem a vatelinre, akkor megint jó volt egy darabig! Egy amolyan drippelős technikát kezdtem felvenni, és őszültem is rendesen a méregtől! Amikor mindig kivettem a patront még annyira nem tűnt fel, de a vatelint, a fémszövet híd eléggé belepréselte a műanyag zárókupak kosarába! Mivel összepréseléskor a vatelin sűrűbb lesz, ezáltal képtelen a kazán optimális működéséhez elegendő lötyit átereszteni! Na, patront kivettem a kazánból és méricskélésbe fogtam, szipkából kivettem a tartályt, és látom, hogy kellően mozog (még szerencse), tudna ez beljebb is menni a szipkában, ezáltal nem kerülne olyan mélyre a kazán belsejében, ergo a fémszövet híd nem préselné össze annyira a vatelint, és nagyobb lenne az áteresztő képessége!
    Megoldás: megmértem a szipka tartály nélküli teljes hosszát nálam ez 29.3mm volt! Ebből kellett annyit levenni (arról az oldaláról ahová bemegy a tartály), hogy pont optimális pozícióba kerüljön a vatelin a hídhoz! Nálam ez 0.5mm volt, a szipka hossza most 28.8mm legalább is most ott tartok, és nem érzek égett ízt az 5.-ik szívásra sem (a fogyasztás így biztosan több lesz, de hát fő az élvezet, elvégre is ez egy élvezeti cikk, vagy nem?) Túl sokat nem ajánlatos egyszerre ledörzsölni (meg nem is lehet, mert előbb-utóbb belül felfekszik a tartálya szipkára)! Én a 0.5mm eltávolításához, gyorsvágó korongot használtam (szerintem nagyon finom csiszolópapír is megteszi ráragasztva valami egyenletes felületre), pontosabban az oldalára felfektettem és ledörzsöltem az említett méretet, na azért nem elsőre, mert próbáltam is közben, nehogy túl sok legyen, meg figyelni kellett, hogy mindenhol egyformán vigye! Mivel a dörzsöléskor nagyon apró por keletkezik, ezért miután végeztünk vele sűrített levegővel ki kell fújatni, utána meg célszerű elmosni nehogy a por véletlenül tüdőre menjen, mert ez szerintem senkinek sem hiányzik!
    Amit itt leírtam, nálam működik, eddig még nem vettem észre szivárgást (remélem, később sem fogok)
    Azt is ideírnám, hogy mindenki csak saját felelősségre….blablabla…,de hát mégiscsak egy alig 200Ft-os kis műanyag alkatrészről van szó, ami ugye anyagilag nem vág földhöz senkit, de azért nem árt egy tartalékot beszerezni (ha már van, akkor még jobb) mert ha véletlenül elrontanánk, akkor sem maradjunk patron nélkül!
    Remélem tudtam segíteni azoknak, akik ugyanezzel a hibával küszködnek!

    ''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

Aktív témák