Új hozzászólás Aktív témák

  • vil59

    tag

    válasz Mikimano2 #16687 üzenetére

    Most olvastam, amit írtál az előgyújtás beállítás fokokra.Túl sokat írok mostanában ide,néha már magamat is megkeverem..., .,,.. Úgy van, ahogy írod, ha szemben állsz a motorral, akkor a hozzád legközelebb eső borda a nulla, a tűzfal felé távolabbi, egyben a következő a mínusz öt, a következő a mínusz tíz, ami rá is van írva és így tovább.
    Mikor forgatod a főtengelyt,a jel a szíjtárcsán balról jobbra halad a 20-as számtól a nulla felé.Mikor eléred a 10-es számot, az a mínusz 10fok.De nem ez kell, hanem a mellette lévő borda. Tehát tovább tekered a főtengelyt jobbra, amíg az utolsó előtti bordára nem ér.És akkor pontosítom,ez a mínusz öt fok. Miután ez megvan, fellazítod a gy. elosztó felső poharát a 10-es anyával és ellentétes órajárásban beforgatod a tüskéket a csillagtárcsa csúcsaira,majd visszarögzíted a 10-es anyával.Így lesz meg a mínusz öt. Nézd meg, alaphelyzetben, nem lötyög - e forgási síkban a tengelyén a csillagtárcsa.
    Nem tudom,milyen gépkönyvet említettél, de az alapelőgyújtás, vagyis az üresjárati előgyújtás nem tízegynéhány fok, hanem öt. Sőt a gépkönyv a 135-re csak mínusz 2°-ot ír, mivel itt másképp van kiképezve a dugattyú felső síkja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák