Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz gprspeter #18019 üzenetére

    Jó hát tényleg kellemetlen amikor kiadsz valamire egy rahedli pénzt aztán fele annyiért jön valami ami kisebb, könnyebb, és 95%-át tudja ugyanannak. Érezzünk együtt, még ha elég gyakori is az eset. Pl. A7R3 után pár hónappal A73... Hifiben van is egy olyan ökölszabály, hogy +10% minőség -> dupla ár.
    A Tamron jelentősen szűkíti azok körét, akiknek GM-et érdemes venni ezután. Gyakorlatilag csak azok maradnak, akik professzionális célra használják, a súly már úgyis mindegy, és valamiért ragaszkodnak a zoom lencsékhez.
    Itt egy újabb review

    (#18016) derrik: Bőven jó

    (#18010) krmcz: Ha tudsz angolul,
    itt egy jó leírás
    Rengeteg különféle anomáliát okozhat. Én a 85F18-on először nem is tudtam mi furcsa a képeken, aztán kiraktam egy szőnyeget a napra, és lefotóztam pontosan ugyanazt a területet normál módon, majd fejjel lefelé tartva a fényképezőgépet. Utóbbi képet aztán PC-n megforgattam 180 fokkal. Így ugyanazt a területet két különböző sarka fotózta az objektívnek, és nyilvánvalóvá vált a gebasz. Ilyen volt a két 100%-os kivágat:
    Első minta
    Második minta

    Persze ez így utólag egyszerűnek hangzik, de azért ráment kb. másfél nap míg meggyőztem magam hogy nem én vagyok a hülye: rosszul fókuszálok / rosszul van beállítva valami / bemozdult a kép / szivat a stabilizátor / koszos az érzékelő / koszos az obi / ferde a gépben az érzékelő / por van valahol / valamire nem gondoltam...

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák