Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz maestro87 #7874 üzenetére

    Minden vezetéknélküli hálózati eszköz "wifi", de nem mindegyik ilyen router. Wifi-eszköz a kliens is (amilyen pl. a notebook-odban van), egy PCI-os kliens kártya, USB-s kliens, egy AP és egy vezetéknélküli router is.
    "Eddig azt hittem, hogy a router és a wifi két különböző dolog: hogy a wifinél nem kell semmit a laptoba csatlakoztatni (mert alapból van benne wifi), a routernél meg még kell egy USB-s (vagy mit tom én milyen) adapter is."
    Az USB-s (vagy PCI-os) wifi-eszköz szerepe tökugyanaz, mint a notebook beépített wifi-kártyájának: mindegyik wifi-kliens, amellyel egy wifi-routerre vagy access pontra (AP) lehet csatlakozni.
    "Rákerestem a neten erre Asus WL500G-re és elég olcsó (25000Ft) ahhoz képest, hogy van benne 250GB-os winchester és torrent támogatás."
    Az a WL-700gE ;), és az bizony 50-60e Ft. Az 500GP-ben nincs HDD. 15k-ért nem nagyon kapsz olyan routert, amelyben HDD vagy gyárilag torrent-kliens van, de még olyat se, amely USB-s.
    "Elvégre is erre találták ki a fórumot, hogy ne kellje keresgélni! Neked csak néhány sor elolvasni és pár perc válaszolni rá, de nekem..."
    Hidd el, meglehetősen unalmas ugyanazokra a kérdésekre harmincadszor is válaszolni pár héten belül, az ilyet még a legtürelmesebb segítségnyújtó is megunja előbb-utóbb. A keresőt pedig érdemes használni topikon belül is. Ha a javasolt kifejezésekre keresel egy routeres topikban, nagyságrendileg néhányszor tíz találatot kapsz. Azokat és (környéküket) mégiscsak érdemes megnézni..

Új hozzászólás Aktív témák