Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz jodován #7887 üzenetére

    "Ha így csatlakoztatok egy router-t egy másikhoz, akkor az működik wifi AP-ként is?"
    Természetesen nem. Az AP egy alap wifi-mód, a kliens egy másik. Ezek tudnak egymáshoz kapcsolódni. A repeater-mód az, ami ilyenkor kellene neked, vagy WDS (biztos erre gondoltál). A gyártók / firmware-verziók kicsit keverik ezen fogalmak értelmezését, de lényegében pont azt jelenti, hogy a jelismétlő felkapcsolódik egy AP-re (mint egy kliens), és közben arra is lehet kliensként csatlakozni (mintha egyben AP is lenne). Ezt alapesetben egyáltalán nem tudja minden router. Ha multifunkciós, akkor esetleg, vagy firmware-cserével (már amelyiken ez végrehajtható) képessé tehető erre.
    #7888: "A 2 antennás Linksyst (ami az oldalon is van) én már láttam élesben.... Egyikre jött a net, és küldte tovább 2ő másikra wifin."
    Lehet, de ilyet a Linksys-ek is csak firmware-hekkelés után fognak tudni, gyárilag nem. Ja, és fizikailag azok sem úgy, hogy az egyik antennájukkal kapcsolódnak a wireless ISP-hez, a másikon meg repeatert játszanak, mert az ebben a formában nem lehetséges.
    #7889: Még mindig nem értem, hogy ennek mi a lényege. Talán a családtagok félnek wifi sugárzásától, vagy mi? Ha van mobiltelefonjuk, akkor inkább ne tegyék, mert utóbbitól sokkal hamarabb kapnak ám bármi nyavalyát ;). Az antennák leszedése vagy kapcsolgatása nem jó ötlet. Egyrészt ide nem használhatsz akármilyen kapcsolót, mert ez nem villanyszerelés, hanem mikrohullámú jelátvitel. Másrészt az RF-modul nem igazán szereti, ha nincs rajta illesztett terhelés, mikor ő adásra kapcsol (ilyenkor a lezáratlan antennacsatlakozóról a teljes odatáplált energia visszaverődik, amivel a végfokozatot még jobban fűti, szélsőséges esetben - mondjuk ez wifi-nél nem jellemző - tönkre is teheti). Harmadrészt attól, hogy az antennát leszeded, a rádiómodul még mindig működik, tehát nem sokat értél el vele. Pár méterről fel is tudsz csatlakozni a routerre, legalábbis nekem már sikerült. Az antennajel a nyákon (is) van vezetve pár cm-t, tehát onnan is sugároz. Erre egyszerűen nincs tisztességesebb módszer, mint a wifi kikapcsolása a konfig felületről. Minden más csak ámítás, önátverés.

Új hozzászólás Aktív témák