Okosan utazom - a crowdfunding horizontján

Az a rengeteg ész, ami körbevesz!

Felkapom inkább a mosható és intelligens aláöltözetemet, ez az elsődleges védelmi zóna a hideg ellen. Szerencsére fel van töltve, ez jól látszik az indikátoron, az intelligens hőmérséklet-szabályozás pedig maga az álom. Kár, hogy csak 500 ciklust bír az akkumulátor. Erre jöhet az okosbőrkabát, ami napenergiával és hőindukcióval is tölthető hála a nanotechnológiának. A kabáttal töltve a telefont és az alsóruhákat sosem merülünk le vagy fázunk!

FuelWear – tölthető fűtőszálas aláöltözet
Eszköz ára – 160 dollár
Várható szállítás – 2015. március

Smart Leather Jacket – bőrkabát indukcióval és napelemmel
Eszköz ára – 1 000 dollár

Az energiára szükség is lesz, ugyanis a kézfejünkre vetített óra azt mutatja, ideje indulni. Gratuláltunk is a vállalkozó kedvű népnek, amelyik 1,59 millió dollárral támogatta az akciót. Sajnos a gépet törölték, ezért autóval kell menni. Fel is kapom gyorsan az okosgyűrűmet, ez majd jól "kiértesít", ha üzenet érkezett. Sőt azt is láthatom rajta, hogy ki az aki keres, a rendőrnek meg majd megmondom, hogy csak a kormányt figyeltem.

Ritot – karóra, szó szerint
Eszköz ára – 199 dollár

MOTA SmartRing – okosgyűrű értesítésekkel
Eszköz ára – 75 dollár
Várható szállítás – 2015. április

Hogy rajta lesz a kezem a kormányon, az nem kérdés amúgy sem. A felcsatolható okoskormány megtanít jobban vezetni, mert ha leveszem a kezemet róla, pirosan világít, ahogy állítólag akkor, ha nem nézek oda, bár azt még sosem láttam. A statisztikát gyűjti a telefonos alkalmazás, ezt a kormány Bluetooth-on küldi át.

SMARTwheel – okoskormány és nevelőprogram
Eszköz ára – 109 dollár
Várható szállítás – 2015. április

Mikor végre megérkezem, becsöngetek. Akkor jövök rá, hogy még az én telefonomon is fut a csengőprogram, amit még 2013 szeptemberében rendeltünk meg, és lám, működik, látom magam a telefonomon, amint várom, hogy beengedjenek.

SkyBell – intelligens Wi-Fi videókapcsolatos csengő
Eszköz ára – 199 dollár
Várható szállítás – 2016. január

Szerencsére a háziak is észrevettek. Megérkeztem, és okosan utaztam. Vagy mégsem?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények