Okosan utazom - a crowdfunding horizontján

Statisztika és videók

Az előző két oldalon közösségi finanszírozásban megvalósuló (egy kivétellel, ami biztosan nem jön létre) projektekből állítottunk össze fiktív utazást. A termékek között azonban vannak olyanok, amelyek még nagyon messze járnak a fizikai léttől, és olyanok is, amelyek hamarosan szállításra kerülnek.

A projektek részletes adatai
A projektek részletes adatai [+]

A szélső értékeket pirossal jelöltük a táblázatban. Megdöbbentő, de a legjobban teljesítő projekt a várakozásokat 2800 százalékkal meghaladva gyűjtött be pénzt. Produktum még nincs, és arról sincs adat, hogy mikorra készülhet el a másfél millió dolláros támogatást összegyűjtő karóra.

Aki rendszeresen utazik, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy elveszik/ellopják/összetörik a csomagját vagy annak egy részét. A piaci rést kereső projektgazda olyan közösségi bőröndhálózatról álmodik, melyben az elkallódott darabok visszatalálhatnak gazdájukhoz.

A csengő videóját azért nem hagyhatjuk ki a listából, mert a néhány perc alatt annyi szereplővel ismerkedünk meg a történetben, ami egy szappanopera első három évadához is elég lenne, ráadásul össze is szerelik az eszközt.

Végezetül pedig álljon itt a MOTA okosgyűrűje, ami nagyon praktikus, ha az ember vacsorázni megy, és az ujján akarja érezni a felbérelt dadus minden mozzanatát.

Azóta történt

Előzmények