A Tesla eddigi legrosszabb éve: Elon Musk szerint ne érdekelje a dolgozóit

Elon Musk azt mondja, ne érdekelje a Tesla dolgozóit a tőzsdei őrület és az, hogy a nagy lapok szerint ez lesz a Tesla eddigi legrosszabb éve.

Decemberben 42 százalékos zuhanást szenvedett el a Tesla részvény-árfolyama, az idei évben pedig nagyjából 70 százalékosat – ez részben az EV-k iránti kereslet csökkenésének, részben Elon Musk twitteres és személyes ténykedéseinek köszönhető, mondják az elemzők.

A trend mostanra olyan mértéket öltött, hogy a legnagyobb lapok és szakemberek már azt mondják, ez lesz a Tesla valaha volt legrosszabb éve (és hónapja, negyedéve is).

Elon Musk sem ment el szó nélkül a dolog mellett, és levélben közölte a Tesla dolgozóival: ne érdekelje őket a tőzsdei őrület. Musk hozzátette: úgy gondolja, hogy hosszú távon a Tesla lesz a világ legértékesebb cége. Elmondta azt is, hogy a piac majd elismeri a remek teljesítményüket.

Felszólította továbbá a dolgozóit, hogy kapcsoljanak rá a negyedév végén is a kiszállításokra (és vállaljanak több munkát önként), több nagy piacon is nagy kedvezményektől remélnek javulást.

A Morgan Stanley szerint egyébként az utóbbi két évben a kereslet messze meghaladta a kínálatot, 2023-ban viszont nagyon fordítva lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények