Túl a félmilliárdon a kínai netezők száma

A kínai internetről szóló tájékoztatásra hivatott, államilag felügyelt központ ma jelentette be, hogy az ország internetezőinek száma – köszönhetően főként a netezésre alkalmas mobiltelefonok és a táblagépek terjedésének – átlépte az 500 milliós határt, decemberben 513 milliónyi szörfözőt számlált össze a központ, és ez 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezen belül a mobil eszközön netezők száma 17,5 százalékkal, 356 millióra emelkedett.

A mobil eszközök népszerűségét és a nyugati minták átvételét bizonyítja, hogy pénteken, az Apple pekingi üzletében az iPhone 4S bevezetése előtt botrányos jelenetek játszódtak le, majd a felháborodott vásárolni szándékozók tojással dobálták meg a boltot, amelyet a tömegtől megriadva bezártak. A cég bejelentette, hogy biztonsági okokból nem egyelőre nem árusítják boltban az eszközt, ám a helyi képviselő, a China Unicom online módon kiszolgálja a kínai vevőket.

A kínai internet-felhasználók száma annak ellenére töretlenül növekszik, hogy a kormány erős kontroll alatt tartja a netes tartalmakat és szolgáltatásokat, sőt nagyon sok olyan kínai internetes szolgáltatás örvend nagy népszerűségnek, melyek a korlátozó törvényeket betartva a speciális kínai igényeket elégítik ki.

Azóta történt

Előzmények