Új hozzászólás Aktív témák

  • birno

    addikt

    Sziasztok,

    Edigital ASZF-eben ezek a pontokat hogyan kell ertelmezni?

    7.1.12. Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
    7.1.13. Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.
    7.1.14. A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.

    "szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés" megis mit jelenthet?
    Porszivot vettem naluk, amitol elalltam 14 napon belul, egyetlen egyszer porszivoztam fel vele, ami gondolom nem serti a 7.1.12.-es pontot.
    Idaig egy automatikus mailen kivul semmit nem reagaltak(meg van par napjuk a visszateritesre), gyanus, hogy gondok lesznek veluk s az ASZF-ben leirtak kozul az idezett resz nem tudom ram vonatkozhat-e.
    Bar ha minden megrendeles szolgaltatasnyujtasra iranyulo szerzodes lenne, akkor a 7.1.12. es 7.1.13.-as pont paraszt logikaval gondolkodva utne egymast.

Új hozzászólás Aktív témák