Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz HoaryFox #103044 üzenetére

    "nem éreztem változást"
    Elnézést kérek, de az b*szna be ha éreztél volna bármit is :D Kommersz 95 és a 100-as prémium közti különbséget sem éreznéd, hacsak nem valami 2-300 lovas autóval jársz, de két 95-ös prémium köztit meg pláne nem fogod megérezni.

    Öreg, sokat futott, kopott motoroknál lehet érezni kis különbséget az adalékolás hiánya miatt, főleg dízeleknél picit durvábban jár az alap üzemanyaggal használva, mintha utána prémiumot vagy adalékot töltenél hozzá, de azt sem egyből, hanem 1-2 tank kijárása alatt jön meg fokozatosan a hatása.

    #103045 Scorp2011 bocs, de ez eléggé önámításnak és/vagy placebonak tűnik. Ilyen akkor szokott történni, amikor pl a dzsuvás fojtószelepházat kitakarítja az ember.
    Esetleg az lehetett még, hogy sok volt a lerakódás a rendszerben és a szelepeken, és mivel a 100-as benzin általában sokkal jobban van adalékolva mint a sima 95, ezért jobb a tisztító hatása is. De ez a hatás nem az első pár kilométeren jelentkezik.

    A magas oktánszám a nagyteljesítményű motoroknál számít. Itt Opeleknél gondolom ilyen 90-120 lóerőkről beszélünk, ha tegyük fel hozna is mondjuk 5%-ot a két benzin közti különbség, szinte kizártnak tartom hogy a napi használatban azt az 5 lóerőt megérezze bárki. :U

    De mint mindig, le kellene mérni és akkor lehet konkrétumokról beszélni :D

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák