-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz kchris78 #133350 üzenetére
Szerintem kávés körökben szinte mindenki duplázik egyedül is ha 58-as gépekről van szó, 15-18g a kicsi dupla.
Egyszerűen stabilabb az eredmény na meg mondjuk egy 2-es 2.5-es arány mellett nagyon kevés ital lesz 7 grammból.
Amikor flair classicom volt, sokkal durvább őrleménnyel és magasabb pogácsával akkor 12-13 grammot ittam.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz JackFeryll #133353 üzenetére
Sage-nél azért 10-11g a szimpla is, a dupla 17-19 gyári kosarakkal.
-
ribarszki
őstag
Eladó lett a [DF 83 V2] őrlőm.
-
RetepNyaraB
veterán
Az a kis csövű szingli kit?
Miben más a cukrásztölcséreshez képest?Érdekes döntés, a háttere érdekelne. A DF minden szempontból praktikusabb a Majornál, ráadásul ugyanazzal a késsel valszeg igen hasonló eredményt kap. Mondjuk marha ronda, de ez teljesen ízlésfüggő
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Csöves
senior tag
Aquila non captat muscas.
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #133360 üzenetére
Ez a Wong: (mágneses a csőr, egy mozdulat leszedni és kiseperni)
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ribarszki #133364 üzenetére
De azon kívül, hogy a Major szebb (kivéve persze ebben a színben ), volt más praktikus ok? Nem akarom rontani az üzletet, nyugodgtan írd, hogy nem volt, aztán nekem privátban a többit
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
hoffman_
nagyúr
válasz ribarszki #133364 üzenetére
ezt neztem en is a tolcsermod elott, de majdnem annyi lett volna az azsiai afas vamos szallitas, mint a komplett superjolly... szoval inkabb vettem egy dremelt : D
#133350, kchris78
tadamm fele szukitovel, LM single klon kosarral 9g korul kozepes poribol, 18-20g kifolyoval."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
kchris78
veterán
válasz hoffman_ #133366 üzenetére
Próbálok én is lefele menni, 14-18g-ból főzni sok a koffein nekem (gyógyszerek mellé nem különösen javasolt nekem), kiönteni meg sajnálnám mint ahogy az egyik YT videóban teszi az egyik... Plusz kb duplázná a beszerzendő kávé mennyiségét. Megyek lefele most 12g körül tartok, remélem max 10g meglesz azzal már együtt tudok élni.
-
HÁZIGAZDA
szegény kicsi gene pörkölőm betojt ma... megy, de nem fűt, csökken a hőmérséklet. lehet túrni a netet, hogy hogyan tovább
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #133368 üzenetére
Gene Cafe Heater Assembly (230V)
Persze előtte ki kellene mérni, hogy valóban ez kotlott-e meg.https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz gubabela #133369 üzenetére
hú, köszi, srácok, én csak kétszer ennyiért láttam alin és nincs is raktáron. mindjárt bedugom egy fogyasztásmérős konnektorba és elindítom...
update: 22 wattot fogyaszt a gép "fűtés" közben, szóval az tuti, hogy nem fűt. lehet persze (?) elvben más is, valami érzékelő, ami miatt nem aktiválja a fűtőszálat, esetleg vezérlési nyűg, de ehhez én már édeskevés vagyok elektronikában. hajlok rá, hogy megrendeljek egy fűtőszálat és kicseréljem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
netlepi3
csendes tag
Eladó az őrlő. Eureka Atom 75
-
-
somfacsonk
csendes tag
válasz Csöves #133361 üzenetére
Huu, hát nem tudom - nekem eléggé más a tapasztalatom, kb miattuk ugrottam bele az egészbe. A tejes italokhoz tartott espresso blendjük szerintem pont inkább az "oldschool", sötétebb ízeket hozza. Egyszer kértem náluk filtert illetve AP-t, azok sem voltak bántóan savanyúk. Ritkán járok arra, és még csak presszóhoz hoztam tőlük babot, de nekem bejönnek.
-
Speti69
újonc
válasz qvik27 #133380 üzenetére
Nemrég voltam a BSben, igaz a debreceni, kávézójukban. Kóstoltam sötét pörkölést blendből, pár nap múlva világos pörkölést is, de még az sem volt savanyú, pont a gyümölcsöket hiányoltam belőle, bár azt nem tudom az melyik kávéjuk volt. Amit itthonra vettem kávét, abban is inkább tapadós kesernye zavart, amit nem tudtam kiűzni belőle. Lehet változtak ők is, mióta nem játratok náluk, vagy nem ugyanazt és ugyanott kóstoltuk, de az viszont igaz, hogy én sem ragadtam le náluk
-
RetepNyaraB
veterán
Csak partvonalról, de ha egy bab savanyú, az inkább user error. A keserűség, földes , fás ízek inkább származhatnak pörkölési hibából, ha már.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Fross
csendes újonc
válasz RetepNyaraB #133384 üzenetére
Pont ezért írtam hogy lehet a bab jó csak amit én ittam volt savanyú, ezzel akartam arra utalni, hogy lehet a hölgy aki készítette nem értette a dolgát
-
Mr.Csizmás
félisten
üdv,
ha valaki barista alap+mester iskolát keres, mit lehet(ne) javasolni neki? Bp, Pest megye helyileg. (topicban kerestem, de a Sage gép miatt túl sok találat van)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
hoffman_
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #133386 üzenetére
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TheProb
veterán
Na, lőttem egy vidinyót egy húzásomról, továbbra is csatornás...
Dialing:
18g kv, 2 spricc víz, DF64g2, blind shaker, közben portafilter csak kosárra átöblít, szárazra töröl, kosár aljára papír. Shakerből kosárba, kicsi ütögetés, ujjal egyengetés, tamper fejével még kis forgatás, hogy az is terítsen. Után 2 nyomás és puck screen.Ez most a legújabb process, mióta Normcore kosarat használok. Előtte IMS-el nem volt papírszűrő és más puck screen-t használtam. De lényegi eltérés nem volt extraction-t illetően.
Vélemény? Igazából ahol tippre félre mehet az a shakerezés utáni egyengetés szerintem. Bár próbálom finoman simítani az őrleményt. Vagy túlgondolom?
u.i.: Létezhet, hogy a papír és/vagy a másik -normcore- puck screen (a normcore ugye normál vastagságú és kialakítású, míg az Ikape egy vékony, adott helyen lyuggatott csak) miatt draszikusan gyorsabban fő le a kv ugyan olyan őrlési finomság mellett?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
qvik27
tag
válasz RetepNyaraB #133384 üzenetére
Hát akkor annak a pörkölőnek a kávéival mindig user errort sikerült csak elkövetnem vagy így, vagy úgy. Ugyanonnan és azonos időszabkól származó, de más által pörkölt kávéval meg nem - utóbbi valszeg nem volt annyira világos, mint a BlackBari, de még mindig világos.
Noch dazu kóstoltam olyan hely(ek)en is, ahol nálam elvileg hozzáértőbbek készítették, ugyanaz volt a tapasztalat. Szóval minek is erőltettem volna a dolgot?Nem vagyok pirító szakértő, de pl. itt lehet mást is olvasni, mint amit írsz, és hol van ez még a szakmától?...
...vagy esetleg a pörkölési user error-ra célzol?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz qvik27 #133389 üzenetére
Dehogy kell erőltetni, sosem ittam BlackSheep kofit és nem is fizetnek nekem, hogy védjem őket.
Amit a linkelt cikkben írnak, az a jól ismert alapvető anyag a pörkölésről. Nem pörköltem, egyelőre nem is fogok, gyakorlati tapasztalatot nem tudok megosztani. Mindazonáltal évek óta profi géppel, megélhetésszerűen dolgozva kicsit nehezen képzelem el, hogy rendszeresen és véletlenül annyira alulpörköljék a cuccot, ami a többség számára elkészíthetetlen italt eredményezne. Ebből nincs üzlet. Kifejezetten világos, filtercuccot mindazonáltal elő lehet állítani koncepcionálisan is és az biztosan büntetni fog minden ballépést presszóként. Én pont emiatt nem veszek már extra világos szajrét. Élvezni akarom, nem szívni vele."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
somfacsonk
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #133386 üzenetére
Tavaly ajánékba kaptam egy egy napos Madal tanfolyamot - eléggé pozitív volt. Mindenkinek saját Marzocco gép, 0 limit (végtelen kávé / idő / próba / stb), szimpi oktató.
-
Mr.Csizmás
félisten
válasz somfacsonk #133391 üzenetére
hoffmann javaslata mellett a kugle találatok alapján is szimpi a cec-el holtversenyben
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kmarci25
veterán
válasz Mr.Csizmás #133392 üzenetére
Én CEC-ben voltam egy naposon januárban. Nagyon jó volt, nem bántam meg, sőt, tervben van az 5 napos is. A Madal-t nem ismerem, de biztos jók ők is, a kávéik legalábbis finomak.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
LazacX
tag
válasz Csöves #133361 üzenetére
Régebben sűrűbben váltogatták a darálójukban a kávékat, mostanság a saját 2 blendjüket erőltetik (szerintem is biztonsági játék), ez a 2 sötét és világos kávé nem nagy szám, de baj nincs velük. Savanyú sosem volt, egy kivételével (de az meg egy Bányai vendégkávé volt). A filterek viszont finomak. A lefőzése nem konstans, a személyzet azért sűrűn változik. A pörkölt SO kávéik jók, főleg az etiópok ízlettek nekem. Aránytalanul drága a 20 dkg-os kiszerelés a kilóshoz képest.
-
kfjoco
csendes tag
Üdv.Valaki tudna abban segíteni,adott egy gaggia classic minden csapoláskor a két csészés kifolyón csak az egyik kifolyó nyíláson kezd el lefolyni a kávé,kis idő után a másikon.Mit lehet a probléma mit kellene cserélni a gépben.Vízterítési probléma lenne? gondoltam cserélni a felső szűrőt meg a felső szűrőtartót hátha az megoldaná csak gondoltam hátha valaki tudna itt mondani valamit.Köszönöm
-
kfjoco
csendes tag
Nem lett máshová rakva a kávéfőző és vízszintben is van én is értetlenül állok a dolog előtt mert évekig tökéletes volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs