-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz marantzfan #52998 üzenetére
Hát ez az évjárat az ami a legújabbnak mondható abban a kategóriában ami még ajánlott. Szóval mondhatni, hogy a frissességét tekintve még nagyon ropogós ez a masina! Belsejéről (felülnézetből) kapunk egy kép esetleg?
-
Sinisi
senior tag
válasz Keresztapper #52978 üzenetére
Mennyire biztos, hogy nem lesz a későbbiekben több?
-
jolti
senior tag
válasz Sinisi #52994 üzenetére
Nem tudom, még nem láttam élőben ezeket, de látatlanban mondom, hogy kb. ugyan az a fos, mint a gyári gaggia gyári szűrői. Az ims mg a, ha 18g-okat nézzük, akkor csak 5-600 forinttal drágább... Szóval számomra ez eldőlt.
Én nagyon szeretem az Ims-t. Szép a kidolgozása és jó a produktuma. -
Toobee
veterán
PY Guatemala San Miguel. Cseresznyébe hajló íz, nagyon eltalálta a mester. Kellett vele küzdeni, hogy nagyon jóból kiemelkedően jó legyen, de aki vesz mostanában kávét, az kóstolja meg! Nekem így vált be a legjobban: 17,2-17,5 gramm őrlemény (VST Strada 14 gramm), vakszűrővel 90 fokra beállított fejhő, 24 gramm kávé.
https://barbieripnk.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #53013 üzenetére
Na ez az!Ilyesmire gondoltam és emiatt pont azt nem tudtam, hogy meddig marad hőstabil. De így már ok! 2mp.
(úgy látom népszerű ez a típusa a mérlegnek ). Jól használható de persze koránt sem nem olyan guszta mint kv. ami a tetején lévő csészében van! (főleg ha egy rosszul sikerült tömörítés után összecsapkodja nekem a naked kar)
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #53007 üzenetére
És ebből ma ihattam volna. Otthonról hívtak,h rám várnak a lányok, h adjak esti puszit... Ne haragudj,h ezredik talit halasztom.
Viszont domobar in da house. Ki kéne cserélni a vizet abojlerböl. Az úgy jó, hogy bekapcsoláskor alsó melegvizcsap bekapcs, gözcsap nyitva, majd egy liter víz csapolás?
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #53018 üzenetére
Teljesen kiüríteni szerintem csak úgy tudod, ha nem engeded utántölteni, csak miután fullosan kiürült. De javítson ki egy hozzáértő, ha tévedek.
https://barbieripnk.hu/
-
meander
tag
-
soldier2
őstag
-
senior tag
válasz Keresztapper #53024 üzenetére
Sajnálnám, mert nagyon jó kis eszköz...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
Paljoctól szerintetek melyik a "legolaszosabb" arabika blend? Tartanék otthon "vendég" kávét, mert a savas italokra a betérők 99%-a nem vevő. SO-k közül még a Honduras lehet alkalmas erre, de véleményem szerint még azért is kár.
A-R blendek közül kizárásos alapon a Locavore lenne még alkalmas a feladatra.
-
SierraFox
tag
-
Bazsee71
őstag
Köszi a tippeket!
Locavore nálam is jól szerepelt, Choco Madnessnél még kicsit savasabb iránnyal próbálkoztam, de akkor ráfordulok még, Indian Choco pedig még nem volt otthon, de a következő rendelésnél biztosan a csomagban lesz.
Habsteve: Csak számlás és garis nem jöhet szóba? 100 körül ami új is, az egy megbízható szopóroller lesz. Hiába a garancia, ha a szervizben áll és nem tudod használni. Használt, számlás, garis pedig már 50e körül is van, ami megbízható(bb).
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Az újabb Choco világosabb nem? Egy ideje inkább Spicy ha klasszikusabb cucc kell. A full csoki nálam nem bejövős.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy rézcsöves-PID-es Gaggia Evo tulajdonosa vagyok amit szeretek is de valami hőstabilabb gépet szeretnék mert elég nyűglődés vele húzni egymás után 3-4 db duplát, amikor átjönnek 1-2 barát vagy rokon.
Egy rézcsöves Silvia vagy Faema Family-nél tudna valaki adatot mondani egy adatot hogy mennyit esik a hőmérséklet egy dupla csapolásnál? (50-55g)
Esetleg milyen gépet tudnátok még ajánlani? Cimbali Junior vagy más ipari egykaros jó választás lehet?A fájdalomküszöb valamivel bő 100e forint körül alakul.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
adp
őstag
válasz soldier2 #53037 üzenetére
Most megint visszatert a mester a picit sotetebbre. En a vilagosabbol nem ittam. Nalam 80-82korul lett jo, felette nekem bantoan keseru.
Nem egy izgalmas kv, de a fagyiba van aztan ha megkivanom csapolok egyet belole.
Gyumi vonalon LXR ami meg csokis is de eroteljesen gyumis ( nem savas hanem tenyleg gyumis) spicy az inkabb csak savas csokis -
Algernon
újonc
válasz Keresztapper #52978 üzenetére
Szia,
küldtem privátot
-
HÁZIGAZDA
fater vett pacific kenya ruka chuit vagy mit, én is kaptam belőle... hát, elég hardcore ez a kofi. érzésre alulpörkölt (én legalábbis nem szoktam örülni, hogy ha a standard "18 grammos" térfogatú dobozkámba téve 21 grammot nyom a kávé), még a Nagy Szent Caravel is elsősorban citromlevet présel belőle, küzdős, hogy ne így legyen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Keresztapper
senior tag
Ennél hőstabilabb max egy HX lenne, de az meg nem nagyon fér bele a megadott keretedbe. Legalább is, ahogy most látom. Azért néha-néha feltűnik egy-egy megbízhatóbb darab az apróhirdetési portálokon, de 100 alatt a jobbak ritka madarak.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
verti1
tag
válasz Bazsee71 #53028 üzenetére
Nálam most van Java Mix, szerintem az is ízlene az "átlag" vendégeknek, nagyon jó kis classik volnal szerintem, kicsi robusztával. Sötét, kicsit olajos pörkölés. Semmi flik-flakk, normál lefolyással 25-30mp, ristretto/presso között félúton 1:1.5 arány, alacsony hőfok tartományban, nem csak a cukor de a kanál is megáll a tetején...
Utána a Spicy vagy a Choco ami vendég barát. A Spicy egyébként nálam 30-35 mp-es lefolyással, 1:1.5 arány, 88 PID(valós kilépő 83) volt a legjobb, picit savas.
-
marantzfan
újonc
válasz Sinisi #53001 üzenetére
Íme képek a belsejéről. A 2016 augusztusi rézcső tuning idején készültek. Még annyi, hogy a kazán amúgy még körbe van szigetelve egy filc anyaggal, de arról úgy látszik nem készült kép sajnos.
Ezek féléves képek, elég frissek így a belülről való fotózást kihagynám leginkább azért mert én nem vagyok sajnos elég szakavatott kéz ahhoz, hogy bele tudjak nézni a belsejébe (és ha tudnám is hogy kell se szívesen nyitnám fel). Szervízbe pedig egy fotó miatt nem terveztem elvinni
Azt gondolom, hogy ezén képek azért adnak elég támpontot a belsejéről.
-
vicces
addikt
na épp akartam volna dicsérni a choco madness-t... január 9.-i tasak került sorra a fagyóból, erre olvasom, hogy már nem aktuális , mert a mester már sötétebbre a pörizi.
most kapuccsinózgattunk az asszonnyal és a fene az izlelőbimbóit, meg is dicsérte a kofit, hogy ez most hű de nagyon finom. viszont már fel volt tejhabozva, cukrozva, fahéjazva neki. én örülök, hogy ha valami izvilág előjön eszpresszóként csapolva. de hiszek neki, mert eléggé meggyőzően adta elő és nekem is nagyon izlik reggelente a stampedlis pohárból.:)
-
Sinisi
senior tag
válasz marantzfan #53046 üzenetére
Patyolat. Miért válsz meg tőle, illetve mi lesz helyette, vagy már van másik?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen