- Synology routerek
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Ubuntu Linux
- HBO Max & OD topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz 72lakiluk #81000 üzenetére
A viszonteladó, legalábbis az Üllői úti kávégépbolt, csak a klasszik vonalat tartja Rome-tól a Pin-Up-ig, meg a koffein mentest. És amikor én vettem náluk kilós La piazzát, 500 Ft-tal olcsóbb volt mint a Pacific honlapján szereplő ár.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
nálam úgy alakultak a roastopus kávék, hogy a végük felé (több héttel bontás után) elég savanyúak lettek, bármit csináltam. más is tapasztalt ilyet?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz SlayerSub #81006 üzenetére
Én mindig úgy csináltam, hogy felhívtam őket és megkérdeztem a pörkölés dátumát. Ha nem volt 1-1,5 hónapnál régebbi akkor mentem, ha régebbi volt, megkérdeztem mikor jön legközelebb és akkor mentem...
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Szabász #81009 üzenetére
Nálunk reggel mindig olaszos blend készül, olyan, ami enyhe, max. 20 % robusta tartalommal bír. Ez sokáig a La Piazza volt, szerettem is, egészen addig amíg ezt a Mocambo Gran Bart meg nem kóstoltam. Azóta nálunk ez a kedvenc ezen a téren.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
Másfél adagonként fagyasztva nem vettem észre számottevő minőségromlást 2 hét alatt. Mire az utolsó is elfogy lesz egy hónapos a fagyóban, de attól sem várok romlást. Az utolsó csepp a "zacskós" pohárban a Spicy volt, mikor annak is érezhetően romlott a vége azóta meg sem próbálom a zacskót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
válasz soldier2 #81014 üzenetére
Nálam most fogy el a Novemberi - talán még a legelső - pörkölésű Starfish a fagyóból, semmi baja!
Bl4ze : Darjeeling teaház, Kávégépklinika, Kávégépszalon.
Az első két helyen általában viszonylag friss (1-2 hónapos), utóbbin vettem már fél évest is, de nem volt baja. Ez csak a Gran Barra igaz, a többi nem pörög ennyire, így azok nem feltétlenül frissek. 6000.- / kg körül van az ára.
Amúgy a teaház közvetlenül a forgalmazóe, akinek a számát Tőled kaptam[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Nibiru
tag
Szokatlan jelenségeket kezdtem tapasztalni a gépem működésében. Az a gyanúm, hogy gyengül a szivattyú. Van erre valami egyszerű tesztelési mód, vagy csak ha volna egy nyomásmérős karom? Csak mert annyi nem ér, akkor inkább kicserélem a szivattyút és szevasz.
Ha már szétszedem, nagyon gondolkozom pár alapvetű dolog beépítésén, pl. egy OPV-t akarok bele, hogy kevesebb bajom legyen a csatornásodással. Létezik valami egyszerű, gyárilag 8-9 Bar-ra beállított OPV, vagy a beállításhoz megint egy nyomásmérős kar kell?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #81015 üzenetére
nem fagyóra gondoltam természetesen. most bontottunk egy zacsit egy hete, ami persze előtte 4 hétig öregecskedett magában. elég hamar savanyú lett, bármit csináltam. a kérdésem az, hogy van-e valakinek rutinja a témában? (nem szoktam és nem is fogok fagyózni, ritkán torlódnak fel kávék)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nibiru
tag
válasz zolnagy #81017 üzenetére
A jelenség az, hogy a nyomás nehezebben épül föl, a szokásos kb. 5 másodperc helyett most akár 8-10 másodperc is eltelhet amíg a kávé elkezd csöpögni és a szivattyú hangja olyankor nem egyenletes mint régen, hanem inkább hullámzó. EltelHET. Azaz nem minden csapolásnál csinálja, de egyre többször.
A szívás azzal van, hogy ha igazodom az alcsonyabb nyomáshoz az előkészítésnél, akkor Murphy törvénye maradéktalanul érvényesül, azaz akkor biztosan teljes erővel kezdi nyomni. -
zolnagy
őstag
válasz Nibiru #81020 üzenetére
Félretéve az időket, hogy sok, vagy kevés az 5 vs 8-9, a jelenség az, hogy hullámzó, ami nem jó. Feltételezem, hogy ez nem csatornásodás miatt lehet, azaz ezt kizártad. Nyitott karod van? Az egy jó kontrolleszköz erre. A legegyszerűbb nyilván egy citromsavazás lenne, ezt meglépném minden előtt. Milyen gép amúgy, hogy nincs benne opv? Ha a citromsavazás nem hoz eredményt, nem úszod meg a szétszedést. 3 járatú van a gépben? Mennyi idős a pumpa? Lehet a pumpa is persze. Én sajnos nem tudok a cserén kívül más próbát, amivel a pumpát ki lehetne zárni. Én így csinálnám: 1. citromsavazás 2. Szétszedés, ellenőrizni, hogy nem repedt-e el szilikoncső, tefloncső...stb 3. nyomás alatt is megnézni, nem látszik-e szivárgás 4. opv szétszed, tisztít 5. 3 járatú ue 6. bojler és minden ue 7. pumpa csere
Sajnos néha x-akta egy-egy hibajelenség. Én most futottam ilyenbe a Silvanoval. Rézcsővel bazi lassan épül fel a nyomás, nélküle minden ok. Adná magát, hogy a rézcső van valahol eldugulva, forrasztás belefolyt...stb, de simán át tudod fúlyni, átjárható, vízhozam sem csökken, érthetetlen.
-
Zotmund001
újonc
válasz Nibiru #81020 üzenetére
Csak nagyobb szivattyúrendszerekből kiindulva az egyenletlen üzem okai a következőek lehetnek:
- Szívó oldali levegősödés
- Nyomó oldali szűkület
- Szivattyú meghibásodásPersze lehet még sok minden, de itt a szelepekkel, kaloriferekkel nem kell foglalkozni.
Az, hogy jön-megy a hiba, inkább légbuborékra, vagy szivattyúgondra utal. A citromsavazás után megnézném,hogy a szívócső rendesen van-e csatlakoztatva, vagy nem lyukas-e. Ha falsot szív akkor is tud ugrálni a nyomás, és jellegzetesen fura hangja lesz a szivattyúnak.
Ha ott minden rendben, akkor nézd meg a szivattyú áramfelvételét üzem közben. Persze csak ha értesz hozzá!!! Itt már nagyfeszültséggel dolgozol, veszélyes lehet! Ha a hang változás közben csökken az áramfelvétel akkor levegős rendszerről van szó, ha nő akkor a szivattyú hibás (vagy a nyomó oldal tömődött el).Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
-
stereofan
tag
baby víztartály, ha esetleg valaki ilyet keresne
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
HÁZIGAZDA
régóta gondolkodtam rajta, hogy vajon nem csúszok-e bele a második reccsbe némelyik pörimnél. a gene elég hangosan működik, nehezebb kávéknál és az én leszázalékolt fülemmel nem triviális, hogy akkor pontosan hol is tart az ember...
...na, már nincs bennem több kérdés, minden kristálytiszta.
ma, életemben először, önhibámból, de belecsúsztam a második reccsbe. ennél a kávénál nehéz volna bármivel összetéveszteni.
az eredmény: olaszország beköltözött a nappalinkba. (már illatában is)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Egy Gaggia Viva Prestige géppel főzöm a kávét és mostanában azt vettem észre, hogy olyan savanykás a kávé. Először azt hittem a kávénak van ilyen aromája, de ma új másmilyen kávé került a daráló tartályba és ezzel is ugyanaz az íz.
Ez az íz lehet a túl forró víz miatt? Lehet ezt a főzőt kulturáltan átalakítani szabályozható hőfokúra? Mondjuk még garanciális de gondoltam utána. -
Clemi
veterán
válasz Szabász #81042 üzenetére
Igen azzal. Két havonta teljes tisztítást végzek a gépen, szétszedem a nyomásfokozó kart, zsírtalanítom hideg zsíroldóval, a felső szűrővel együtt, majd vízkőtelenítem.
Levettem a felső szűrőt és igaz elég retkes volt, de minden furaton átláttam. A nyomásfokozó kart szintén szétszedtem és kipucoltam, de nem volt kimondottan elzsírosodva, hisz minden este átöblítem, úgy hogy nagy nyomással bele locsolok a réseken és öbítem amíg tiszta víz folyik belőle.
-
Szabász
csendes tag
Nálam a 100% arabika, világos pörkölés volt savanykás, főleg ha alacsony volt a hőmérséklet. A bemelegedési időnek a 20 perc vált be, és ami sokat segített a jobb végeredmény elérésében egy normál főzőkar.
A normál főzőkar itt beszerezhető 7.000FtCím: 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a. (P+P irodaház - OBI udvar)
Raktár és szerviz: II/218.
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 08.00-15.30Ezzel a szettel nagyon jó kávé készíthető. Ha belefér anyagilag, vegyél egy normál kart és egy jó tampert (53mm) kell.
Ajánlom ezt az oldalt, nagyon hasznos írásokat találsz.
http://olaszpresszo.hu/espresso/
-
Clemi
veterán
válasz Szabász #81045 üzenetére
Van normál karom, tamperem is. Azért gondoltam, hogy túl forró lehet, mert nemrég jött a háztartásba az a spéci duplafalú kávés pohár és ha abba főzöm le, égeti a nyelvem olyan forró, nem is tudom rögtön inni, hagyni kell hülni.
A savanykás íz... megnéztem amit most kezdtem el csomag, az 100% arabica és gyanítom az előző is az volt, bár annak már kidobtam a csomagolását nem néztem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen