-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
ok, most már világos. új még nekem ez az e61-es világ.
közben készült még egy shot. bár próbáltam 86 fokra lemenni, de végül megint 88 lett belőle, mint elsőre. szokni kell még ezt a liftezést/csapolgatást. a kávé megint baromi krémes, sűrű, olajos lett, totál más, mint a silvanóval. jobb, de picit hősokkos. érdekes, hogy a pogácsa ezzel együtt nem volt túl szép, az jöhetett volna akár a silvanóból is.
no, majd pár hónap múlva okosabb leszek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
valóban, rosszul emlékeztem. bezzera bb005? ha jól látom, 48 mm-es kónuszos cucc, meg valami vudu mikroállítás, képzelem...
a kony totál jó lenne, de fogalmam sincs, hogy hol lehetne olyan áron találni, amit még ki is fizetek érte. mert 270e ft-ot vagy mennyit, amiért legutóbb szóba került a kávéológián, na, annyit tuti nem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #27450 üzenetére
Egy ilyen van úton lassan egy hónapja. Még nem jött meg. Majd írok, ha lesz tapasztalat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Hogy melyikkel csapolnam a kis "hipererzekeny"-t, a szemes kavek maseratijat, ajfonjat?!?!:-)))
Szerintem mindkettovel siman nekiallnek. ;-)
Ami nagyon erdekes, h mig altalaban az van ugye a koztudatban hogy a dupla szurovel lehet szebbeket csapolni, addig a Catlernel a szimpla a nyerobb nalam. Igaz a hozza adott szurobe 12-13g korul siman belemegy, abbol nem csoda hogy jo szimplakat huzok!:-)
En tovabbra is felvaltva hasznalom oket, egyiket ezert, masikat azert szeretem.
Hogy a kerdesre is valaszoljak, az e61 gep produktuma-foleg szabalyos 17-18g koruli dupla toltetnel es nem az overdose szimplanal-olyan surubb, sziruposabb mint a Catlernel. Amivel viszont a dulal PID es a futott fej miatt nem nagyon lehet hibazni.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #27456 üzenetére
azért itt szeretném leszögezni, mert szerintem datee is félreértett, hogy én a hiperérzékenyt nem pejoratív értelemben használtam. az utóbbi x alkalommal, hogy a casmo hq-ban jártam, mindig olyan kávét kaptam, hogy olajat engedtem, a tegnapi élmény is még a hatása alatt tart. viszont ezeket nem bírom itthon reprodukálni, bármit csinálok (persze lehet, hogy nem a kávéra kéne kenni és user error... ).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
"Grind quality wise the BB005 spanks the Mini-E unless you put SJ burrs in it.
Both in taste and extraction.
Far more forgiving and less prone to channeling.
Build quality wise the Mini-E spanks the Bezzi of course.
My opinion and experience with both grinders."dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Na végre!
Nagyon szép lett, gratula (meg persze a restaurátornak is)Az Eureka Mignon 50 mm-es sík tárcsás örlő. Olyanom volt egy Macap M2 személyében. Nem rossz, de az őrleményéből a kávé nem ízlik úgy, mint a mostani Bezzera BB005, ami viszont valóban 48 mm-es kónuszos.
Nem egy szépség, de a produktuma kárpótol: [link]@[27462], emlékszem ezt én is olvastam annó. Biztos van benne vmi. Építésre egyértelműen Mazzer. De az örleményével teljesen elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #27463 üzenetére
jaa, hogy te konkrétan bezzi tulajdonos vagy! na, te vagy az én emberem. mennyire van összerakva a daráló? egyáltalán, belül műanyag alkatrészekből áll vagy fém? kotyog, mozog, nyeklik? mazzert használtál már korábban, ahhoz képest is szereted? ilyesmi
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
zolnagy
őstag
Ez kb. úgy is lehet, ahogy SID írta. Én is láttam róla képeket. Szét nem szedtem, még csak 1 hetes.
De azért az Iberitalnal/Nemox Luxnál annyival jobb, hogy jóval csendesebb, ill. a 38 helyett 48 mm-es kúpos kése van. És talán a késcsere nem akkora sz@pás, mint azoknál, bár remélem ezt csak évek múlva kell majd megtapasztalnom.
Neked tullképp mi a gondod a Mazzer Mini-E-vel? Anno én is ilyet szerettem volna, de használtan nagyon ritka.
Lido2-n én is gondolkoztam, de attól tartok, hamar megunnám a tekerést...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #27468 üzenetére
a mazzer mini-e őrleménye szerintem nincs összhangban az árával. a daráló elpusztíthatatlan, nagyon jól beállítható stb. de rögösít, mint állat és elég sok ilyen finom port is csinál az őrlemény mellé.
tényleg a mazzer kony egy végső megoldás, az kónuszos is, mazzer is. csak ugye halál az ára.
a bezzera amúgy simán lehet jó is, már a lux is jó őrleményt bír adni (amíg szét nem kopnak a műanyagok egymáson, gondolom, mert azért ebben lali.hu-val értek egyet, egyszerűen nem tud máshogy történni). de 90e ft, ha jól látom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Ja, így akkor érthető.
A Bezzera tartósságát majd megmondja az idő
De tisztában vagyok vele, hogy nem egy örökélet konstrukció.
A Mazzer Kony biztos jó, de nekem nem kéne egy ilyen batár a konyhába: [link]A Bezzi most itt a legolcsóbb (időzítő nélkül): [link], , vagy Mo-n a hottex, de Ők csak szept. végére tudnak hozni, mert nyaralnak az olaszok...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #27472 üzenetére
mindig kavarok , de a szitálásra még nem vitt rá a lélek (meg nincs is megfelelő szita hozzá), macerás, hosszadalmas, szemetel stb. ráadásul ennyi erővel akár kézi darálót is vehetnék (lido2)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
+1 a lustaságra.
Én sem tudnám elképzelni, hogy b@szakodjak a szitálással. Még a kuttyantás az oké, azt szoktam, ha olyan a kávé ( érdekes módon nem minden fajta rögösödik nálam, de előfordul, kávéja válogatja ) de, hogy szitáljak is...
Egyszer kipróbáltam kíváncsiságból, de nekem nem adott hozzá annyi pluszt, hogy megérje vele küszködni.
Lehet egy komolyabb gépen látványosabb eredményt adna, de a GB-vel nem vettem észre. -
HÁZIGAZDA
ma reggeli kávé utáni eddigi tapasztalatok összegzése: olajos, sűrű, vacak kávékat csinálok vele egyelőre (pid után elég fapad ez a liftezős fejhőmérős izé, és mivel nem ismerem még a rendszert, vakrepülés)
a gőze tényleg elég vizes. erős, de vizes (két nagyobbacska lyuk van a csővégen).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
dugesz, jolti és mások akik Orvibo S20-at használnak : megőrült nálam valami, napok óta nem kapcsol be programot.
a menüben a "time zone" jó, "Brussel" van beállítva - ha a "Timer" funkcióba megyek bele, ott is jó időt mutat - nincsen elmászva, mégsem kapcsol a program.
Volt már ilyen nektek ? Mit csináltatok ?
Hogyan lehet teljesen resetelni, factory reset a masinériát ? Agyam eldobom
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
Nálam továbbra is dózeres megoldás tűnik a legproblémamentesebbnek, a gyerek kacskán tartotta alá a kart és mellément egy adag, de a lényeg látszik: ahogy kipotyog a torokból már a leesésnél szétmegy nagyjából ami rög, utána a lapát is pofon csapja párszor, majd mikor kihullik a szűrőbe már egész jónak tűnik. Persze ezt is lehetne még szitálgatni meg kavargatni...
DOSER -
jolti
senior tag
Nekem minden működik f@szául. Amúgy nincs semmi időzóna beállítva. Legalább is egyik sincs kipipálva.
Szerintem csináld azt, hogy letörlöd a telódról az appot és újrarakod, meg a ketyerét is reseteled. A 4-5 mp-ig nyomva tartod a bekapcsgombot. Ekkor majd kérdezi, hogy szinkronizálja az időt, arra ok, "oszt kísz" .
Én ezt az egy módját ismerem. A múltkorában nekem küszködött valamiért és így gyógyítottam meg. -
ronin s8
senior tag
Az elv a következő: a csapolás megkezdésekor emelkedni kezd a hőmérséklet, majd a csúcs után csökkenni. A tiednek kicsi a bojlere, ezért inkább úgy kellene belőni a kazán nyomását, hogy ne nagyon kelljen csapolás előtt öblíteni, mert félő, hogy elfogy a hő.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
Hónapokig szitáltam a VST 7g-al, mert wdt nem volt elég, nyitott kar spriccelt szanaszét, és amit nyertem időben a szitálás elhagyásával, elment takarításra. Aztán jött a Reneka, kipróbáltam elhagyni a szitálást, és tökéletes lefolyás volt simán wdt-el is. Majd a vst-t visszarakva kavarás után beterítette a konyhapultot, falat, mindent kávéval. Ha viszont szitálok bele, akkor nagyon közel van a végeredmény a Renekához (érdekes, a VST elmenne egy hangyányival finomabb darálással is). A kávé persze ugyanaz. A bánat sem gondolta volna, hogy a szűrő is számít a csatornásításnál.
A szitáláson annyit egyszerűsítettem, hogy nem direkt a karba szitálok (macerás, szemetel stb) hanem egy A4-es lapra, majd azt összehajtva szépen egyenletesen, hogy a szűrő minden sarkába jusson egyformán beleöntöm a Lali tamperrel tuningolt kis szimpla szűrőbe. Próbáltam a szűrőbe szitálni, de macerásabb, a végeredmény pedig ugyanaz.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Ma újabb vagány, hipszter, trendi kávézó nyílik a belvárosban : [link]
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #27483 üzenetére
[link] ebayen van olcsóbban is, de szállítással nem sokkal olcsóbb. Ugyanaz a kialakitás mint az LM szimpla szűrőké, kell hozzá 41mm-es tamper, meg egy Lali.hu -s tölcsér sem árt.
Blaze: bónusz, hogy nem a Múzeum körúton a Westend körül eddig nem volt egy rendes kávézó, most hátha
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27487 üzenetére
A tőcsért, a tampert, vagy a vst-t nem használtad?
Surda: nem occó bizony, ezért is ajánljuk (-ják, -om) a LM hasonló alakú szűrőjét, utángyártva, ami ugyanilyen kialakításu tizedáron.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27490 üzenetére
Sokkal kisebb a kis VST és a nagy Reneka közt a különbség mint gondoltam. Nekem a dupla főleg délután sok. De néha meg a szimpla kevés Akinek jó a dupla éjjel nappal, az ne bohóckodjon szimplával szerintem sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lagoon79
tag
tévedés, hogy nem ad annyi pluszt. egy nyitott kar kell hozzá és mindjárt szembetűnő, h mekkora a különbség egy szitált és egy sima karba öntött és tömörített pogácsa lefolyásánál.
ahogy már sokszor átbeszéltük, mindenki pörög, h éppen hol tud fejleszteni a gépparkon, mit cserél mire, viszont az hogy a tökéletest megcélzó lefolyás közvetlen jelent jobb kioldódást így többet hoz ki a kávéból, ezt sokan elfelejtik. így az előkészítés szinte a legfontosabb része az egész műveletnek és bizony gyengébb darálókkal és gépekkel is szintet lehet ugrani, ha erre odafigyelünk.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Megette a fene, ha szitálni kellene...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen