- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Aliexpress tapasztalatok
- Microsoft Excel topic
- Synology routerek
- Mesterséges intelligencia topik
- XPEnology
- Ha Trump győz, Elon Musk politikai tanácsadó lehet
- DIGI internet
- ASUS routerek
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
igen, de leginkább semmi jelentősége, hogy nyomás nélkül mit művel. ha a pogi rendre tiszta lyuk, szét van túrva stb., akkor van gond. de a gaggiák ezzel az ipari szűrővel tudhatóan verhetetlenek, egyedül az e61 fej megoldása még jobbabb (de ott bejönnek más "hátrányok"). ha egyetlen dolog miatt nem kell aggódni a gaggiánál, az épp ez, a vízterítése tényleg maga mögé utasít klasszisokkal drágább gépeket is. hogy ne menjek messzire: a dalla corte minit is (gyári állapotában, bár szerintem így tuningolva sem jobb a gaggiánál).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz dzsolt7 #42446 üzenetére
tudom, hogy nehéz türelemmel várni, anno én is szenvedtem és nem is sikerült , de le kell adni az igényt fragolánál egy ilyen tuningos gépre és átvenni, amikor kész, akkor is, ha az fél év. tényleg sokkal jobb, mint tuning nélkül. a pid+rézcső olyan szintű hőstabilitást ad egy duplánál is, amit csak sok százezres gépektől kapsz meg. szerintem - ne üssetek, kérlek! - egy e61-es gépnél például kiszámíthatóan, stabilabban működik a gc úgy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
vTamas35
csendes tag
Nem szeretném megcáfolni, mert nincs tapasztalatom GC-vel, de nekem a hőingadozás egy duplánál 0,3-0,4 fok az E61-el. Hozzá kell tenni, hogy én is csak azért ezt választottam (HX E61), mert sok tejes ital készül itthon (meg mert a DB+PID horror áras). Tény, hogy 20 perc mire felfűt és elpacsálok 2-3dl vizet hűtőcsapolásra (amivel felmelegítem a csészét), de szűkítővel, fejhőmérővel elég stabilan teljesít a "kicsike"...
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz vTamas35 #42457 üzenetére
tejes italokhoz nem is jó a gaggia, egy cappuccinóra még oké, többre nem. nem győzöm hangsúlyozni, hogy én a rézcső+pid tuningos gaggiáról beszéltem, ha jól rémlik, fragola mérései szerint is ez 1 fokot esik (a a pid szerint) egy dupla alatt. az e61-hx természetesen mindent tud, ha az ember kiismeri és megtanul liftezni vele.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
válasz vTamas35 #42457 üzenetére
"Apa, kezdődik!"
Parcit nem fogod meggyőzni!
Évekig várt egy E61-re, aztán pár hét és egy kis égési sérülés után eladta.
Elég, ha mi lökött tulajok szeretjük és tudjuk miért.Parci:
"az e61-hx természetesen mindent tud, ha az ember kiismeri és megtanul liftezni vele."
Emelem kalapom![ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
azt gondolom, hogy végig konzekvens voltam minden állításommal kapcsolatban. ezért nem értem, hogy minek állandóan gúnyolódni ezen. az e61-es gép a sokadik gépem volt, pontosan tudtam, hogy mit várok el egy ilyen drága géptől, nem felelt meg neki, kiszórtam. soha nem cserélném vissza a dc-t rá mellesleg.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vTamas35
csendes tag
Neeeem, nem szeretnék meggyőzni senkit. Mindenki arra esküszik ami neki bejött. Én is tök jól ellennék egy tuningolt GC-vel, ha nem kellene tejet gőzölnöm.
Nekem egyenlőre még egy szabályozható (idő es nyomás) előáztatás tuning várat magára (meg Simire), időrelé, mágnesszelep, opv kombóval. Ha valaki már megcsinálta megoszthatná a tapasztalatokat.O1G
-
HÁZIGAZDA
egyrészt, azt lagoon mondta (de arra gondolt ő is, amit írni fogok). másrészt, én azt mondtam, hogy túl sokat kell esőtáncot járni vele ahhoz, hogy pontosan olyan hőfokon csináljak meg egy shotot, mint ahogy azt én szeretném. nem tudom bármikor elkezdeni, mert máshogy viselkedik a gép, ha 25 percet melegedett és ha 45-öt, nehéz fél fokon belüli shotokat csinálni egymás után, egyáltalán, nem megy, hogy odamegyek bármikor a géphez (amikor a gyerek engedi) és csapolok és tudom, hogy 92,5 fokon tettem mindezt.
ebből nem következik, hogy ha beletanul az ember és kiismeri a nyűgjeit, trükkjeit, akkor ne tudná végül elérni azt, amit akar. de pid-es gép után én nem akartam bevállalni a fentieket, így inkább eladtam.
(az már csak zárójeles, hogy a dc hőszigetelt fejéhez már végtelenszer hozzáért vince, hiába sípoltam neki, hogy vigyázzon, de én is. ez is csak kényelmi szempont, de nekem fontos, hogy nem égetem meg magam).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
Tényleg bűvészkedni kell fél fokos pontossághoz, de 15-20 percet eddig mindegyik gépemnél várni kellett (kivéve Caravel) a hőstabilitásig. A nyomás 1 bar alá csökkentése nagyon sokat segített a hűtőcsapolás mennyiségén, de nem is vagyunk tejesek.
Szerencsére sem én, sem a család nem égette meg magát, pedig nincs eldugva. Srácoknak minden veszélyforrás meg lett mutatva és erre figyelnek is.Caravelről lemondtál?
K10 otthon van már? -
HÁZIGAZDA
de nem hőstabil 25 perc után a gép, mert 45 perc után jóval forróbb és máshogy kell hűtőcsapolni. a 1 bar alatti nyomással meg az a gond, hogy akkor nincs gőz és nekünk az is kell. na meg, ha nem kell gőz, akkor aztán tényleg untig elég egy tuningolt kisgép (szerintem-nekem).
caravelről egyelőre lemondtam, de ha valaki megválna egy tuti állapotútól nem elborult áron, biztos ráberhelhető vagyok.
k10 még szerveződik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
válasz adriankoooo #42469 üzenetére
A filter (is) ott valóban finom. Javaslom a presszót is, nekem a múltkor igen jóra sikeredett.
Én itt elsőre cold brew-t ittam és -hozzád hasonlóan- nekem sem ízlett. -
Ábi
tag
Hőstabilitás szerintem nem annak a mércéje, hogy 2 óra múlva mit fog mutatni a fej (nálam akkor sem megy 95 fölé 0,7baron), hanem hogy csapolás alatt beesik-e, vagy tartható 0-1 fok között egy duplánál. Ezt pedig hozza a Brico 20 perc után. A 325 ml Ascaso UnoPrf.- nak is kellett 20 perc, csak erre akartam kilyukadni.
Ezen nem fogunk összeveszni.DC-nek mennyi idő kell?
-
HÁZIGAZDA
hőstabil állapot nálam az, ahonnan már nem mozdul a gép, ha magára hagyod. az oké, hogy 25 perc után az e61-gyel sem esik már a csapolás alatt, de a csapolás elkezdése előtt máshogy (kevesebbet) kell hűtőcsapolni, mint dupla annyi időnél. mondjuk nálam 1,1-1,3 bar között volt a rendszer, ahol ez még rosszabb.
minden (bojleres) gépnek kell igazából 20+ perc. kivéve a gaggia, mert a kicsi+alu+dupla külső fűtőszálas okos megoldásnak mégiscsak vannak előnyei is. a dc egyébként egész gyors ilyen téren, de azért a 20 percet ő is kéri.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
von toth
tag
válasz adriankoooo #42469 üzenetére
A reggeli egy OTP betétkönyv áréval megegyezik, de meg kell jegyezni, ritka jó minőséget produkálnak, bár nekem múltkor a kenyai blendet sikerült élvezhetetlenül savanyúra belőni. De milyen reggel ez Rothbeer nélkül? Hogy indul így a nap?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #42479 üzenetére
nálam peldzsó brazil yellow bourbon megy az olimpiára való tekintettel. tök izgalmas kávé, pedig a brazil kofikkal szembeni előítéletem miatt majdnem nem kértem belőle. a másik a Fekete Indián, az is jó
(amíg itthon dekkolok a lázas kis mikrobaristával )
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Nem, egyik sem, ez ilyen sima gyors élesztős recept de nagyon bevált. Nem öregtésztázunk! :-)
A gép meg ilyen félig ipari LUX masina, ajándékba kaptuk tehetős barátunktól, akinél kitúrta egy, az emlegetett Kitchen Aid. Az nem zavarta hogy ez anno 3x annyiba került az összes létező kiegészítővel, bepakolta egy dobozba és áttalicskázta hozzánk, helyére meg kitette a piros amerikait, mert hogy most az a trendi! :-) /ami végülis igaz, mi meg elhasználgatjuk ezt vígan. Amúgy ahol a feleségem cukrász gyakorlaton volt, ott is pont ilyet használnak évek óta, tehát itthon ez kb. örök darab kellene legyen/
Itt meg összehasonlítják a Kitchen Aid géppel, ilyet is találtam! :-)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Az NDK levehető ajtajú már senkinél sincs használatban?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Bazsee71
őstag
Én ezért vettem legutóbb teszkós gépet, 6k-ért. De egyszer kell majd valami rendes konyhai segéd.
paljoc: Nem is tudom, hogy most a kemencét vagy a gépet irigylem-e jobban. Én egy Limara könyvből dolgozok, az öregtészta meg a fagyasztóban várja a sorsát. Kávébab nincs mellette.
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, százszor leírtam már: használt kenwood chef (kivéve talán a 2xx és 3xx modelleket). full fém, örök élet, drága kiegészítők, de jók is. én 19e ft-ért vateráztam egy kb. 40 éves zsugát sok évvel ezelőtt, sok kiegészítővel, azóta is teszi a dolgát. 50+ éve gyártják szinte változatlan formában, ma már alig van ilyen termék/filozófia...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Itt a kecskeméti ócskán azért sokszor felbukkan egy-egy Kenwood Chef, nekünk van már 3 szett, 2-6 ezer forintért szoktam venni, örök élet darabok.
Kenyérsütő 1-2 e. Ft. volt Panasonic 2 ezerért, mostanában vettem Kenwoodot egy ezresért.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
levytee
csendes tag
Biztos jó a kenwood is, bár nem nagyon láttam használtan....
Ezért ajánlok egy alternatívát: Klar stein, évek óta gyúrja a gyúrni valót és lehet is kapni.
levytee
-
levytee
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Látóhatáron a drágább HMD készülékek
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- EA Sports WRC '23
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen