Új hozzászólás Aktív témák

  • _adaml21_

    őstag

    Sziasztok,

    Egyszer jó régen már akartam magamnak egy fitness bike-ot vagy egy országútit... Tudom, most így a covid-krízis közepette nem a legjobb ötlet belevágni, de most megint megfordult bennem a gondolat. Van már némi kerékpáros múltam, de leginkább a klasszikus trekking - mtb vonalon.

    Arra gondoltam, vennék egy egészséges országútit, meg hozzá való felszerelést. A felszerelést alatt értem: SPD pedál, hozzávaló cipő, egy normális sisak, illetve a legfontosabb alapfelszerelések, mint kerékpáros nadrág, egy-két jersey, computer, stb.
    Arra gondoltam, hogy erre a dologra összesen úgy 300 ezret szánnék.

    Kicsit elkezdtem utánaolvasgatni, és azt láttam, hogy bikemagen is ajánlották a Decathlon Triban RC520-asát, mint jó ár-érték arányú bringa, jó felszereltséggel, ami egy kezdő outis igényeit bőségesen kiszolgálná.

    Kérdés 1.: Érdemes lenne ezt alapul venni, mivelhogy szimpatikus a felszereltsége (105-ös váltó, stb.), és sehol nem írnak róla nagyon rosszat? Vagy érdemes lenne az általatok gyakran említett használtpiacot alaposabban megnézni? Átfutottam gyorsan a kínálatot több oldalon is, de kb. 1-et találtam, ami szimpatikus is lenne árban: [link] Jellemzően inkább a 400+-os kategóriában van nagyobb kínálat, annyit semmiképp nem szánnék most rá.

    Kérdés 2.: Méreteim: 183cm, ~90kg, belső lábhossz olyan 83cm, erre méretben mi lenne az ajánlott? Alapvetően 56-os/L-es bicajokat néztem. Ez akkor lenne kiemelten fontos, ha használt bringát vennék, ahol nem nagyon van lehetőségem megnézni egymás mellett több méretet.

    Köszi előre.

Új hozzászólás Aktív témák