- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pénzt akar a WhatsAppból a Meta, az AI majd segít
- Direct One (műholdas és online TV)
- AI-gyártású celebpornóval küzd a Facebook
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- DIGI kábel TV
- C# programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korrektor
"Az egész buli a szénhidrát körül pont azért van, mert annak a rohadék ősembernek annyira kellet a cukor a túlélésre, hogy kifejlődtek rá az érzékelőbimbói => kívánatosnak, finomnak, édesnek érezzük. "
Ez nem ősember specifikus, az állatok nagy része szereti az édes dolgokat
-
Köszönöm! Tegnap 21:00-kor kerültem "asztal elé". Hát kiahgytam
Viszont mivel "olcsó" volt ma a menü ezért tésztát ettem.
Cukor helyett édesítőszert használok kv-ba. Bár azt sem szívesen, mert nem természetes anyag, de csak elbírja a májam...Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
ncc1701
veterán
válasz Hieronymus #11 üzenetére
Pedig a srác igazat ír. A cukor, meg a zab végül is szénhidrát lesz. Ami a vérbe bekerülve megemeli a vércukrot (lassan, vagy gyorsan, tök mindegy egészséges szervezetnél ebből a szempontból). A szervezet erre elkezd inzulint termelni, mert a vérben nem maradhat a sok cukor. És amíg inzulin (+cukor) van a véredben, addig a szervezeted vagy elhasználja (izmokban plö mozgás, vagy a mozgás után a glikogén raktárak feltöltésére), vagy megy szépen be pocakra.
Amit látok az az, h a kattant ketósoknak lesz igazuk, erre már több orvosi kutatás is vonatkozik, azaz az emberi szervezet bár fel tudja dolgozni, de alapvetően nem, hogy nem szükséges, hanem kifejezetten káros a bármifére szénhidrát bevitel. Azaz kb megfelelő fehérje+zsír a jó étrend. Szénhidrát eleve gyulladás+rákkkeltő...
Az is tény, h az agynak sem kell a szénhidrát, mert ketonokon ugyanúgy elüzemel. -
ncc1701
veterán
válasz Krugszvele #56 üzenetére
Amúgy ja. Évekig ittam reggel, de egy ideje rájöttem, h felesleges. Csak este iszom, de csak az íze miatt.
-
Este kávét? Éjszakás vagy?
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
pusszycat
nagyúr
Bazz, ennyi gasztroenterológust egy topikban még nem láttam.
Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]
-
joey04
titán
válasz Krugszvele #56 üzenetére
Olyan volt már, nagyon rossz volt. nekem ez program, nem engedem el.
-
updog
senior tag
Még van is amivel egyetértek a posztban (meg olyan is amivel nem), de egy dolog nagyon hiányzik belőle: "sources: trust me dude / look it up yourself"
(#61) pusszycat mindenki ért ehhez IS
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Alusky
aktív tag
válasz Hieronymus #38 üzenetére
Édességek nélkül élni, olyan mint guminővel. Kell az a péksüti meg energiaital.
[ Szerkesztve ]
Megcsinálta! Megcsináltaaa!!! Starship IFT-4 *WD40-es plazmacsúsztatás*
-
Egyetem alatt ingyen osztogatták a 0,5 literes monsterst. Legalább 3x mentem el a furgon mellett majdnem minden nap. Elegem lett egy életre az energiaitalból .
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Hiába írnék forrást, nem vagyok szakértő. Amit megfogalmaztam az csupán vélemény, tapasztalat. Olvasok könyveket, hallgatok podcastokat, nézek videókat ahol különböző szakemberek nyilatkoznak a témában, de szerintem őket sincs értelme behivatkozni. Ha olyan nagyon komoly okfejtésbe mennék bele, akkor lehet, hogy írnék forrást, de szerintem ilyen felszínesen kapargatva a témát, felesleges. Arról írtam, hogy mit csináltam amitől lement már azóta majdnem 20 kg.
A többi egyelőre csak hitvita, mert mindenki teljes meggyőződéssel de laikusként írja meg a tutit.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Kovbob
senior tag
Nem szeretnék kötekedni, meg elismerem, hogy szép eredmény a fogyásod, de egy dolgot nem értek. Ha mindenki ennyire a szénhidrátot nevezte ki mumusnak, akkor minek használod a chat gpt-t kalória számolásra, ha úgyis csak a szénhidrát hízlal? Akkor nem tök mindegy zsírból mennyi kalórát viszel be?
Nem mondom, hogy a ketogén diéta az rossz lenne, de azt hülyeségnek tartom, hogy a szénhidrátot kéne csak kiikatatni mert az a gonosz. Véletlen se az a baj, hogy feleslegesen nassolnak az emberek amivel feleslegesen sok kalóriát visznek be? Nyílván mikor kiiktatják a szénhidrátot a sok felesleges sütemény, chips, bonbon zabálás is ugrik. Nem a kalória a lényeg?
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Addig tiszta (?), hogy ha valaki fogyni akar akkor kevesebb kalóriát kell bevinnie mint amit felhasznál, diétafüggetlenül.
De a sütipogi vonalnak a vastagító kalóriákon túl is vannak káros hatásai.[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kovbob
senior tag
Ez tiszta sor, de attól hogy az állandó felesleges zabálás káros attól miért lesz egészségtelen ha valaki a főétkezései során visz be szénhidrátot? Értem én emeli az inzulin szintet, de ha valaki nem cukor beteg, akkor ez mitől is probléma? Az inzulin hatására képesek a sejtek felvenni a tápanyagot, akkor miért lett mumus? Azért az eszetlen zabálás és a nulla szénhidrát között bőven van átmenet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A szénhidráttal önmagában biztosan semmi baj sincs, hiszen Japán-ban nagyon nyomatják és mégis a földi országok között az egészség lista csúcsán vannak: High-carb diet in Okinawa, Japan, may be one key to longevity
"With sweet potatoes serving as their traditional main staple and providing about two-thirds of daily caloric intake, the elder Okinawans consume an estimated 10:1 carbohydrate-to-protein ratio — a proportion that might be shocking to American dieters who shun carbs and load up on protein."
Itt a szénhidrát minősége is számít meg természetesen amit mellé eszel, mert emellé jönnek a zöldségek és halak.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Értem én emeli az inzulin szintet, de ha valaki nem cukor beteg, akkor ez mitől is probléma?
Hát, úgy nagyjából azért mert magas glikémiás indexű zabák által összevissza ingáztatott inzulinszinttől hosszú távon majd lesz...
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kovbob
senior tag
Hát azért azokból a hozzászólásokból pont nem az jön le, hogy egyenlő lenne a kettő, de ok. Akkor ezek szerint, ha mozgászegény életmódot folytatok akkor 3kg zab elfogasztása, helyett 3kg szalonnát kell elfogasztanom az egészség megörzése érdekében, mert olyankor a szénhidrát az gyilkos, de a zsír az mehet.
A wikipédia oldal amit linkeltél pedig nem azt írja, hogy a sok szénhidrát, hanem a túl sok energia bevitel az oka az inzulin rezisztenciának.
[ Szerkesztve ]
-
"Milyen olyan előnyös tulajdonsága van a zabpehelynek, ami zöldségekből és nem gabona alapú élelmiszerekből nem oldható meg?"
A rostanyag tartalma nagyjából 10%. Nagyon magas mennyiségű rostot tartalmaz.
",,,mert a megfelelő rost és tápanyagbevitel adott a zöld zöldségekből is."
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Erre nagyon egyszerű választ tudok adni.
Amikor elkezdtem ezt az egészet, semmit nem tudtam a témáról (mostse) csak azt tudtam, hogy a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék lefogyni. A szénhidrátot nem azért kezdtem el drasztikusan csökkenteni, mert tudtam volna, hogy problémát okoz, hanem mert azt éreztem, hogy nem jó nekem. Még azt is alá tudom írni, hogy nem mindenkire ugyanígy hat.
Korábban én is azt hittem, hogy ez a fogyás dolog szimpla matek, aztán egyszerre jött szembe több forrásból is, hogy a szervezetünk ennél azért komplexebb. Van olyan ismerősöm, aki a gyerek gluténérzékenysége miatt hagyta el a ch-t és 1 év alatt lement róla 10 kg, noha nem volt célja a fogyás. Aztán láttam a témában könyveket, hallottam előadásokat, és olyan gyönyörűen összeállt az egész.
Nem akartam magam sanyargatni, és ha gabonaféléből állítottam volna össze az étrendem alapját, akkor mennyiségben sokkal kevesebbet tudnék enni, mint sült zöldségből, húsból, halból, sajtfélékből.
Szóval én az elején azért számoltam a kalóriát, mert ennyit tudtam az egészről, ehhez jött pluszban az időszaki böjt, plusz a ch kiiktatása.
Én egyébként nem ketogén diétát csinálok, annyi az egész, hogy amennyire tudom, lecsökkentettem a szénhidrátot. Nyilván az almában is van, és minden nap megeszek legalább egy felet.
Egyébként egy kis konteo:
Azt, hogy az elhízásért a zsíros ételek és mozgásszegény életmód a felelős, az olyan multicégek terjesztették el, mint CocaCola és társaik. Orvosi tanulmányokat csináltattak és nyomták a propagandát hosszú évtizedekig. A zsírra ráhúzták a vizes lepedőt, a szénhidrátra pedig senki nem gondolt úgy, mint a hízásunk központi oka. Érdekes módon, most, hogy minden zero, és low carb, meg high protein, most mindenhonnan az folyik, hogy a szénhidráttól elhízol meg alzheimeres leszel, meg cukorbeteg.A tapasztalatom egybevág azzal, amit hallok olvasok, és persze nem tudhatom hol az igazság, de számomra logikus, hogy a ch valóban a mumus. Amúgy 15-20 kg minusz még nem magyarázná, hogy miért szűntek meg az alvás problémáim, miért vagyok sokkal energikusabb, miért tudok jobban koncentrálni, miért vagyok motiváltabb, miért jobb a közérzetem, miért szebb a bőröm, miért változott meg a testszagom. Nagyon sok pozitív hatást érzékelek, és ma már egyáltalán nem számolom a kalóriát.
Ma két tányér zöldséglevest ettem, almát, mogyoróvajat, juhtúrót, humuszt, lecsót, répatortát, némi magvat, zöldséget és aktív csökkenő szakaszban vagyok.
Hieronymus
Ez nem győzött meg, mert szörnyű az íze, magas a kalóriatartalma, és ezeket máshonnan is tudom biztosítani.[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Kovbob
senior tag
Nem állítottam, hogy másképpen lenne, a kérdésem az volt, hogyha normális mértékben eszik valaki lassú felszívódású szénhidrátot, nem 5kg cukrot, akkor miért válna attól cukorbeteggé, ha egyszer annak a rohadt inzulinnak pontosan az a dolga, hogy elszállítsa a cukrot a sejtekbe. Amellett megjegyeztem, hogy a linkelt oldal is azt írja, hogy a túlzott energia bevitel (ebből adódó elhízás) rontja az inzulin érzékenységet, elhízni pedig nem csak és kizárólag a szénhidráttól fog valaki. Magyarázza el nekem valaki, akik szerint a szénhidrát a mumus, hogy ha egész nap döglök ágyban fekve, de 5000 kalóriát megzabálok zsírból, akkor miért nem fogok hízni? Eltűnik a bevitt energia, vagy hova lesz?
Nem ragaszkodom egyébként feltétlen az igazamhoz, régebben én is így voltam vele, hogy a szénhidrát a probléma, aztán rájöttem, hogy ez egy baromság, nem az baj, hogy eszem szénhidrátot, hanem az, hogy akkor is eszem amikor semmi szüksége a szervezetemnek az energiára.
-
Kovbob
senior tag
Azt nem állítom, hogy nincs különbség a makro tápanyagok között, de az akkor is hülyeség, hogy csak a szénhidráttól lehet hízni. Azt se állítom, hogy ne lenne jó a ketogén étrend, de azt igen, hogy nem kizárólag az tud működni. Én is fogytam 10 kg-ot, de nem hagytam el a szénhidrátot. Az meg, hogy miért vagy energikusabb, nem biztos, hogy kizárólag a szénhidrát hiánya miatt van, noha nem mondom, hogy nem lehetséges, de azért 15-20kg az nem olyan pici fogyás. Plusz te is írtad, hogy nem szimpla matek ez az egész, az is elég sokat tud segíteni az ember közérzetén, hogy a sok felesleges szénhidrát helyett, most a zöldségekkel például végre hozzájut a megfelelő mikro tápanyagokhoz is. Tényleg nem flamelni, akarok a topikban, csak vannak olyan állítások, amiket nem tudok elfogadni és pontosan amiatt, mert én meg régen voltam vele úgy, hogy a szénhidrát mumus, csak elkezdtem tájékozódni
-
Kovbob
senior tag
Hát azért, ha mozgás szegény az életmódom, akkor szerintem nem olyan nehéz zsírból túl sok kalóriát bevinni. Persze az nem eteti magát annyira, de most nem is erről volt szó. Mondjuk nekem a szénhidrát se feltétlen. Az egy dolog, hogy a sok nassolni való eteti magát, de még soha nem kívántam meg egy tányér rizst, csak úgy nassolni.
A rákos sejteket meg oké, hogy táplálja, de jó esetben nincs rákos sejt amit tápláljon
A rákos megbetegedésből meg amit én eddig láttam a családban, ott sokszor már pont tök mindegy, hogy van szénhidrát vagy nincs, ugyanaz a vége.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem a hízás mechanizmusát kell megérteni, és akkor kiderül, hogy miért gond a ch, és miért nem gond a zsír meg a fehérje.
ha egész nap döglök ágyban fekve, de 5000 kalóriát megzabálok zsírból, akkor miért nem fogok hízni
Kérdésem, hogy mennyi energiába kerül elégetni 5000 kalóriányi zsírt, mint uganannyi ch-t? Mert szerintem kb. fele annyi.
A zsírok vércukoremelő hatása
Az irodalmi áttekintésből kiderül, hogy a táplálék keretében magunkhoz vett zsírok különböző mechanizmusokon keresztül emelik a cukorbetegek vércukrát. E mechanizmusok:A zsírok legnagyobb hányadát képező trigliceridekből felszabaduló glicerin egy része glukózzá alakul és hozzájárul a vércukor megemelkedéséhez – legalábbis cukorbetegeken.
A felszabaduló szabad zsírsavak ugyan fokozzák az inzulin elválasztását, de ez 1-es típusú diabéteszben nem érvényesül, viszont megváltoztatják a vércukor szabályozásában szerepet játszó bélhormonok és a glukagon elválasztását, mely inzulinhiányos diabéteszben kedvezőtlen következményekkel járhat. A magas zsírsavszintek akadályozzák a cukor sejtekbe jutását, ezáltal annak további emelkedését eredményezve.
A zsírok lassítják a gyomor ürülését, ezen belül a szénhidrátoknak a bélbe történő bejutását és ezáltal lassítják, elnyújtják a glükóz felszívódását. Ez az étkezést követő 1-2 órában viszonylag alacsonyabb, 3–5 óra múlva viszont akár jelentősen magasabb vércukorszinteket eredményez. Nagyobb mennyiségű zsíros étel fogyasztása még a következő étkezés után is lassíthatja a gyomorürülést.Én sem állítom, hogy nálam lenne a bölcsek köve, pontosan azért írtam le a tapasztalataimat, mert kíváncsi vagyok mások véleményére a témában. Azt sem kétlem, hogy testemben végbemenő változások összetett folyamat hatására történtek, de az biztos, hogy az emberek nagy része egészségtelenül sok szénhidrátot eszik.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
A bennünk élő mikroorganizmusok szoros kapcsolatban állnak a szervezetünkkel, így a bélflóránk összetétele számos betegségért felelős, többek között a daganatok, a demencia és az érelmeszesedés kialakulásáért is. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus szerint egyes becslések szerint az összes, nem fertőző betegség összefüggésbe hozható a bélflóránkkal.
(...)
Jó példa erre a vastagbélrák. Van egy ritka formája, a FAP szindróma, amit egy úgynevezett tumor szupresszor gén veleszületett mutációja okoz. Ez az APC nevű gén mutációja már gyerekkorban több ezer polip kialakulását okozza a vastagbélben és kivétel nélkül vastagbélrákhoz vezet fiatal felnőttkorra. Sajnos, csak a vastagbél teljes eltávolításával lehet megelőzni ezekben a gyerekekben. Viszont 2018-ban született egy áttörő eredmény ezzel kapcsolatban. Elkezdték megvizsgálni a FAP szindrómás, azaz örökletes APC-mutáns betegek bélnyálkahártyáját, illetve ezeknek a polipoknak a felszínét is. Kiderült, hogy náluk specifikusan feldúsultak bizonyos baktériumok. Akkor elkezdtek kísérletezni, megnézték, hogy ha ezt az APC-mutációt beviszik egerekbe, mi történik. A normál bélflórájú egerekben ugyanúgy, mint az emberben, százból száznál kialakult a daganat. Utána megnézték, mi történik, ha a mutáns egereket steril körülmények között tartják, tehát nem engedik kialakulni a normál bélflórát. Kiderült, hogy a csíramentes egerekben nem alakult ki a vastagbélrák. Egyikben sem, hiába a génmutáció.
Rájöttek, hogy a daganatot már két, a polipok felszínén gyakran dúsuló baktérium is ki tudja alakítani: az egyik áteresztővé teszi a bélfalat, mintha szú lenne, beeszi magát és aprócska lyukakat hoz létre. Emiatt a másik, káros baktérium be tud jutni a szövetek közé, és egy toxint termel. Nagyon leegyszerűsítve a folyamatot, végül ez vezet a daganatos mutációk kialakulásához a vastagbél nyálkahártyájának mélyén. Azzal, hogy ezt tudjuk, a kezelési mód is megváltozott.
(...) A következő a túlsúly. A túlzott zsír- és szénhidrát-dús kalóriabevitel, a fejlett társadalmakra jellemző, nyugati típusú étrend, azon belül is sok finomított szénhidrát és vöröshúsok gyakori fogyasztása brutális kockázatot jelent a szív és érrendszeri, a daganatos és a degeneratív idegrendszeri megbetegedésekre. Kvázi ezek adják ötvenéves kor felett a betegségkockázatok nagyját. A bélflóra perspektívájából nézve olyan mikroorganizmusok szaporodnak el, amelyek vagy anyagcseretermékeik, vagy az életciklusuk végén saját „törmelékeik” révén kritikus gyulladásos, daganatos vagy metabolikus változásokat indukálnak a gazdaszervezetben.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Kovbob
senior tag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Nem állítom, hogy túl sok szénhidrát nem káros, egyszer sem állítottam szerintem. Továbbra is azt állítom, hogy attól hogy, ha megeszik valaki napi 100g rizst, attól nem lesz cukorbeteg, mert pontosan azért van a szervezetnek az inzulin termelése, hogy a sejtekbe szállítsa a tápanyagokat. A probléma, akkor van mikor akkora mértékű a szénhidrát bevitel, hogy a sejtek már nem tudják felvenni és csak zsírt tud raktározni a szervezet. A linkelt cikk is mutatja, hogy a fehérje is kiváltja az inzulin választ mégse mondja senki, hogy csak kizárólag zsírt együnk, pedig akkor lenne tényleg minimális az inzulin szint ugrálása.
-
ncc1701
veterán
Daganatos sejt = hibás sejt. Az pedig sajna mindig keletkezik, maximum fiatalon kevesebb, és jobb az immunrendszer, ami legyőzze.
De ez nekem is tök új dolog, ilyesmit csak kb 1 hónapja hallgatok/olvasgatok. Én heti 4x gyúrok, plusz fél óra kardió, plusz ilyenkor reggel éhgyomorra 40 perc bicaj. Lassan alakítom át a kajálásom sok fehérje/kevés zsír/sok ch-ról sok fehérje/kevés ch/sok zsírra. Meglátom, mi alakul -
Kovbob
senior tag
Itt egy szóval se látom azt, hogy a normális mennyiségű szénhidrát bevitellel lenne a baj és nem a túl sokkal.
#91ncc1701 Persze én ezért is mondom, hogy semmi bajom a ketogén étrenddel, attól függetlenül, hogy nekem nem tartható. Csak arra próbálnék célozni, hogy nem csak a végletek léteznek. Attól, hogy az abnormálisan sok ch káros, az még nem jelenti azt, hogy azonnal cukorbeteg lesz az ember 1g ch-tól is. Eleve a fordítottja is igaz lehet, ha valaki genetikailag hajlamos a cukorbetegségre, akkor 0 ch-val is cukorbeteg lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Én sem azt mondom, hogy 0-ra kellene redukálni. Én is azt gondolom, hogy a túl sok ch-val van a gond. Egy átlag ember mennyi ch-t eszik egy nap? Reggelire mondjuk gümölcs, tízóraira bevág egy szanyát vagy egy kakaóscsigát, ebédre leves cérnatésztával, meg főétel rizzsel, krumplival vagy tésztával. Aztán vacsira mehet egy kis kifli, nap közben még leszalad egy csoki, vagy kettő. Bárhova nézek mindenhol szénhidrát. Van az a mennyiség, amivel még elvan a szervezet anélkül, hogy gyulladások vagy egyéb problémák alakulnának ki. Pl. a tökfőzelékbe én is rakok 3 kanál tönkölybúza lisztet, mert be kell habarni.
Értelmes mennyiségben én sem gondolom, hogy probléma lenne vele, de az értelmes mennyiség, az szerintem drámaiam kevés. A mai magyar étkezési kultúrában az ételek 80%-a szénhidrát sztem.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Kezdem érteni mi a bajod a szénhidráttal.
A magyar étkezési szokások az üres szénhidrátok irányába mentek el.
Fehér kenyér, zsemle és kifli. A rizs, tészta és burgonya közös tulajdonsága. Agyon főzött állapotban kerülnek az asztalra.
Ha megnézed az olaszok étrendjét, amit mindenki egészségesnek tart, akkor látod. Az olívaolajat nem sajnálják ki az ételekből. A szénhidrát is komoly mennyiségben figyel be az étkezésbe. A tészta al dente, fog kemény. A burgonyát félig főzik meg, aztán adnak neki egy kis extra ízt az olajos serpenyőben. A többi zöldséget sem főzik agyon. Mégis egészségesebbek a magyaroknál.Azért mert a vitaminokat meghagyják az ételben. Az emésztési ciklusuk sokkal hosszabb. Kevésbé emelkedik az inzulin szintjük étkezés után. Ezért sokkal később lesznek újra éhesek.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ramirex
csendes tag
válasz Hieronymus #94 üzenetére
A szénhidrát az csak szórakozás, élmény. A zsír és a fehérje az táplálék!
-
tlac
nagyúr
Attól, hogy az abnormálisan sok ch káros, az még nem jelenti azt, hogy azonnal cukorbeteg lesz az ember 1g ch-tól is.
úgy tudom, hogy pont van egy ilyen jelenség, hogy aki régóta ketózik és nyom rá egy terheléses vércukortesztet, annak olyan lesz a vérképe, mintha cukorbeteg lenne
-
ncc1701
veterán
válasz Hieronymus #94 üzenetére
Pont a zsír, és a szénhidrát q nem jó egybe.
-
Kovbob
senior tag
Ezt nem vitatom, de te magad is azt írod hogy olyan lesz mintha cukorbeteg lenne, de nem lesz az. Amennyit én tudok a ketogén diátáról, az alapján idő kell a szervezetnek, hogy átáljon ketózisba a szénhidrát hiánya miatt. Fordítva miért történne ez egyik pillanatról a másikra? Ha ismét elkezd ch-t fogyasztani, ismét visszáll az inzulin háztartás arra, hogy van ch bevitel és szabályoznia kell a vércukrot.
#97 ncc1701
Ha a mennyiségük együtt is megfelel az ember energia szükségének, akkor miért probléma? Főleg, hogy pont a szénhidrát emésztési idejét fogja lassítani a vele elfogyasztott zsír? Arról nem is beszélve, hogy a telítetlen zsírokra kifejezetten szüksége van a szervezetnek.[ Szerkesztve ]
-
"A szénhidrát az csak szórakozás, élmény. A zsír és a fehérje az táplálék!"
Kezdetben a zsírok voltak a fő bűnösök. Egyszerű oka volt ennek. A zsírokat könnyű eltávolítani az ételből.
De lett egy probléma. Az ételnek ízt kell adni. A zsírok kiváló ízhordozók.A cukorral kompenzálták az íz hiányt. Mivel a fogyasztóvédő szervezetek elkezdtek lázadni, a gyártók részben átálltak olyan cukrokra, amit a szénhidrátok mennyiségébe kell beszámítani és nem közvetlenül a cukorba.
Most a szénhidrátok váltak közellenséggé. Tehát megjelentek a proteines termékek. Most már várható a protein túladagolás elleni lázongás.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Kovbob
senior tag
válasz Hieronymus #99 üzenetére
Azért az nem teljesen igaz, hogy a zsírokat olyan könnyű kiikatatni. A zsírban oldódó vitaminok hasznosulása nem a legjobb zsírok nélkül, de a hormon háztatrtás se köszöni meg.Ja bocsánat reggel van még, az ételből tényleg könnyű kiikatatni, nem jól értelmeztem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen