Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz Parson #8555 üzenetére

    Ami mindig működik: exportáld dxf-be. Az, hogy mi megy át a verziótól függ. Legáltalánosabban talán a 2000-es használható. Elég régi, ezért majdnem minden ismeri, de már minden szükséges dolgot (szplájn, blokk, szöveg, méretezés) átvisz. Ha nem tudják kezelni, akkor vissza egy lépést: ver. 14

    A dxf valamelyik verzióját minden normális vektorgrafikus program ismeri. Ha nem jó a megrendelőnek (aki ezek szerint vagy nem ismeri a saját programját, vagy valami tescogazdaságos progit használ. :D ), akkor megnyitod CorelDraw-ba, és onnan újra elmented a szükséges "dizájner" formátumba: eps,ai,cdr,wmf, stb.

    Érdekesség: a minap PDF-ben kaptam egy logót, hogy kivágásként tegyem rá egy 3D testre. Mivel sejtettem, hogy kiadványszerkesztővel készült, feltételeztem, hogy vektorgrafikus formátum van a PDF-be csomagolva. Megnyitottam CorelDraw-val és simán el tudtam menteni dxf-ként, amit importáltam a CAD-be. De lehet használni más progit is ami kiszedi a PDF-ből a vektorgrafikát: Scribus (ingyenes), Inkscape (ingyenes), vagy célprogi: pdf2cad és társai.

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák