Új hozzászólás Aktív témák

  • Libretom

    aktív tag

    Tisztelt Kávészakértők! Figyelemmel kísérem az itteni életet, sok hasznos ismeretet szereztem tőletek, GC-t is itt szereztem be. :) .
    Végigpörgettem a fórumot kapszulás kávéfőző ügyben és meglepődtem, hogy a profik egyáltalán említésre méltónak tartják ezt a kategóriát. (Bár a vélemények megoszlanak.)
    Hogy miért? Sok szó esik a fórumon a jó minőségű kávé alapvető kritériumairól. (vízhőmérséklet, nyomás, egy adag mennyisége, a csapolás időtartama stb.)
    Nyaralásom során összehozott a sors egy Dolce Gusto kapszulás géppel, de korábban is megfigyelhetem más ilyen gép esetén, hogy az 5-6 gramm kávéból 7-8 mp alatt folyik le egy szimpla espresso, az íze pedig szegényes, egysíkú, szöges ellentétben egy GC által adott minőséggel, vagy akár egy jó pod minősőgével. (Egy jó minőségű podos géppel a nagykönyv szerinti lefolyás minőségi pod esetén megvalósul, az íze is sokkal gazdagabb a kapszulákénál.) Szívesen olvasnám erről a véleményeteket!

Új hozzászólás Aktív témák