- Aliexpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- YouTube
- Windows 11
- Az EU szerint kartelleztek az indítóakkumulátorok piacán
- Manjaro Linux
- Bittorrent topik
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz brumi1024 #131050 üzenetére
egy könnyebb fémháló azért lehetne érdekesebb, mert kevésbé szól bele a fej-/vízhőbe. egy mágneses megoldás pedig azért, mert akkor a fémháló a fejen marad és vele együtt melegszik fel, és így megszűnhetne a feladat, hogy azt külön melegíteni kelljen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
stereofan
tag
ez teljesen normális.
szerintem ez kimondottan szép állapotban volt.
ettől sokkal rosszabb belsők is szoktak lenni.
milyen vízzel használod? valószínűleg nem kevert vízzel.
van a gépben tuning? ha még nincs akkor most lehetett volna bele tenni: pl. szűkítőt, ovp-t, egy kis kazánszigetelést, esetleg pidet.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
RBJ
addikt
válasz stereofan #131053 üzenetére
Egy évig pihent mert automata gépre álltam rá idő hiányában. Csak észrevettem, hogy eresztette a vizet, gondoltam neki állok. Nekem teljesen megfelel így főleg, hogy most durván érzem a különbséget az autómat után a karos javára.
Egy bajom van tejhab készítésével vagyok gondban meg régen is az idegelt fel, hogy mintha kevés lenne a gőz nyomás és nehezen tudom beforgatni a tejet.
De majd kiderül,.lehet az eresztés volt az ok.
Amúgy kancsós vízzel használom.
Még örültem, hogy sikerült az egész művelet sose szedtem még szét.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
rgb0007
csendes tag
válasz Topuka #131030 üzenetére
Szegeden, Coffeee Bud
-
stereofan
tag
igen, az első alkalommal nehezebb, de ezek után már könnyen fog menni a szerelés, látszik szépen megjelölted a csatlakozókat.
a tejhabra én is mást mondanék, pl egy french press szerű tejhabosítót.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Tomace91
senior tag
válasz stereofan #131048 üzenetére
Köszi, ezt tudtam eddig is, hogy lehet venni belőlük. A kérdésem inkább arra szólt, hogy veszel egy 250 g-os kávét akkor annak a zacskóját felhasználod később egy szétosztás során? Pl.: 1000 g-os kiszerelést vettél valamelyik kávéból és 4 db 250 g-os zacskó kell akkor egy régebbi 250 g-os kávé zacsiját ehhez felhasználod vagy pedig mindig újat veszel?
-
Topuka
csendes tag
Üdv,
Tudja valaki ez mit jelent?
Meg hogy a 3.4 mire utalhat?
-
Topuka
csendes tag
jogos
-
Topuka
csendes tag
Később töltök fel videót, mert így nem tiszta.
-
HÁZIGAZDA
hát nagyon tetszik ez a fláré58, hogy feszített víztükrű presszókat lehet végre lőni az acf csészébe (40 helyett inkább 60 ml, de még nem mértem ki). az a puck screen (pukkanó) nem a kedvenc bíbelődésem, de amúgy zseni.
e.t.a. hoffman panaszkodott róla, hogy amikor betöltöd a vizet az előmelegített fejbe, sziszeg, valahogy fent fűti igazán. tényleg. épp ezért én azt csináltam, hogy teletöltöttem a hengert, még mielőtt felemelném a kart, majd úgy rá a szűrőtartót, addig pedig kiegyenlítődik a hőfok odafent, abbamarad a sziszegés stb.
egyelőre nem érzem hőhiányosnak a kávékat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
aromaboy kérdés: ha nagyobb outputot szeretnék, az mennyire eretnek húzás, hogy miközben a gép issza a vizet és készül a filter, picit rátöltök a tartályra?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #131069 üzenetére
Akartam írni, hogy működhet De jó eséllyel csak ha kifordítod a kart, hogy alá tudj tenni valami nagyobb edényt (meg jó eséllyel picit nagyobb brewert, pl. 01-es v60). Az alap kiöntő csurig lesz már 340 ml-el is.
Aztán, hogy ez mennyire befolyásolja a vízhőmérsékletet és társait főzés közben, az passz (figyelembe véve hogy mérések alapján a legtöbb ilyesmi brewer annál melegebb vizet tol ki magából, minél tovább megy).
-
Topuka
csendes tag
[link] itt a videó, ugye a t1, t2 az tisztasor a kazánok. De utána a "no" vagy a 60 azt nem tudom.
-
Topuka
csendes tag
https://youtu.be/Zd1WZz4FP4w?si=RvwdNnMCQ96PaOau
De van, ott nem találok erről infót, vagy hülye vagyok.
-
Jolida
tag
https://support.wholelattelove.com/hc/en-us/article_attachments/1500018961921
"3 seconds after the pressing of the last key, the data is stored and the display
will show the current temperature."
Ha ezt nem várod ki, nincs értelme nyomkodni.Szerintem állítsd vissza alaphelyzetbe (Factory parameters preset) és kezd elölről.
-
HÁZIGAZDA
válasz billyjoe #131078 üzenetére
sajnos pont most futottak ki a régebbi pörik pár napja és vannak tök újak (beszédes, hogy magamnak pörkölök és így is állandóan túl későn veszem rá magam a következő körre, ezért nem pihen eleget a kofi). egyelőre a flairrel készültek szebbek (nyitott kar), tisztábbak, viszont savanykásabbak, mint a mini gaggiával. de ez csak egy megfigyelés, állítás nincs benne, ahhoz tényleg sokkal tovább kell nyúzni egymás mellett a kettőt (és akkor nem is lesz ilyen megállapítás már úgy sem, hiszen mindkettő egy forró vizet átpréselő dugattyú, nem űratomerőmű).
igen, tetszik. usability téren mostanra két dolgot sajnálok picit:
- marha kretén hangon ordít a kontroller, ha elérte a hőfokot a fej, brrr...
- igazán megoldhatták volna, hogy a szűrőtartót kényelmesen fel lehessen tenni a fejre anélkül, hogy a kart el kelljen emelni az útból
mindkettő olyasmi amúgy, ami az első próba után szemet szúr és nem nagy matek meggyógyítani. mondjuk nem is komoly dolgok.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
brumi1024
veterán
válasz Parci #131079 üzenetére
Én még egy kényelmetlenséget mondanék: elfordul a dugattyú használattal és nálam jellemzően ott találja meg a nyugalmi pontját, ahol amúgy ki tud akadni belőle a közepe. Ez sem vészes probléma, csak figyelni kell felhúzáskor.
De az a sípolás tényleg kriminális.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
addikt
GC-hez merre találnék _nem nyitott_ seggű kart? Lehet bénán keresek, de csak nyitottakat találtam most reggel, mondjuk még KV elött vagyok
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
-
HunLogin
csendes tag
válasz RetepNyaraB #131010 üzenetére
a tekerés legyen rohadtul konstans. Mondjuk 1mp\fordulat és azt tartsd, mert nagyon sokat számít a lefolyásban.
Itt volt a kutya elásva. Ég és föld a két sebességű tekerés. Külön becsapós, ha az ember világosról sötétre vált és próbálja hasonló lendülettel/erővel tekerni a sötétet, miközben az sokkal könnyebb őrölni. Köszi a segítséget!
Most persze leszakad a kezem... nagy lendülettel mennyivel egyszerűbb volt tekerni -
Cathfaern
nagyúr
válasz HunLogin #131083 üzenetére
Nekem ZP6-al meg Gagné's appal nézegetve az volt a konklúzióm, hogy a tekerési sebesség olyan sokat nem számít, ellenben az, hogy milyen dőlésszögben tartod az őrlőt igen (függőlegesen a leghomogénebb).
De ZP6 relatív speciális őrlő, egy klasszikusabb espresso profilú kézi lehet másként viselkedik. -
stereofan
tag
válasz OPiiPO #131081 üzenetére
Gaggia szűrőtartó M10 (vendéglátós)
kart, illetve kifolyót is nézz hozzá
ui.: megjelent ugyaniitt az új bevonatos bojler 19685 Ft
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
TDX
tag
válasz Parci #131086 üzenetére
nekem az a tapasztalatom, hogy ha a screent a vízforraló gőzében (forróbb mint a forró víz) van előmelegítve a karral együtt, is majdnem teljesen lehűl a screen mire odaérek hogy wdt+tamp, szóval én nem melegítem elő a screent a f58-hoz. Mondjuk nekem a v1 modell van, szóval van egy beépített screen is a flairben, de rakok egyet a pogácsára is.
Szerintem forrásban lévő vizet érdemes etetni a f58at, Lance scacelte ebben a videóban (forrásban lévő víz, fej 3-mas fokozaton előmelegítve kb. 10 percet, kar a flairen előmelegítve, screen nem előmelegítve), kb. 92-93C stabilan két egymás utáni húzásnál is.Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
stereofan
tag
válasz RetepNyaraB #131089 üzenetére
very nice!👍
ez amúgy ajánlott a robothoz?
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
HÁZIGAZDA
válasz billyjoe #131093 üzenetére
á, tényleg, úgy még egyszerűbb. én eddig levettem a fedelét, fejjel lefelé leraktam a pultra és arra tettem rá a fémpukkát.
egyelőre amúgy jóval lágyabb, tisztább kofikat ad a f58, mint a mini gaggia. viszont határozottan savanyúbb minden, míg a mini gaggia csokisabb, koncentráltabb. a vst 15g szűrő meg az őrlemény ugyanaz, persze ez a pukkakorong ott nincs, helyette aeropress papír van a tetején.
nem jöttem még rá, hogy a látszólag hasonló elkészítésnél mi okozza a különbséget, de csak tán meglesz majd.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
hoffman_
nagyúr
hulye kerdes, de ha valakinek megkotlik a GC bojler - fragola rezcsovel szepen megtekerve - es vesz az uj bevonatos cuccbol, akkor a regi rezcso kuka? nem nagyon dolgozom rezzel, de gondolom nem koszonne meg egy lehajtogatast-felhajtogatast.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stereofan #131091 üzenetére
Szerintem nagyon ajánlott. A robot gyári dizájn tampere egy vacak. Alulméretezett (keskeny és vékony is egyben) kis kakadarab. A szintezővel valamivel jobb, de érezhetően egy kényszerötlet, miután kiderült, hogy factory default hulladék. Még így sem nehéz csámpásan tömöríteni vele.
Ugyanitt avx indonesia gayo egy nagyon eltalált, klasszikra pörkölt cucc. Szerencsétlenkedem az őrlővel és egymás után kétszer 60mp csöpögős 1,5 arányú italt sikerült húzni; parádés.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
HÁZIGAZDA
válasz kk831228 #131098 üzenetére
nem volna logikus. dugattyús gép, tehát vízoszlopot nyom egyenletesen a kávépogácsára, képes 9 barig bármire, tud 92-93 fokos vizet. szóval tud mindent, innentől nem rajta múlik. valószínűleg a mini gaggiával eleve alacsonyabb nyomáson dolgoztam, inkább ilyen 5 bar, ez lehet az egyik különbség.
amúgy, bár ez persze engem minősít, hogy nem vagyok elég up to date, de mókás volt most megnézni lance videóit (ha már arra jártam) a turbo shotokról: már anno, amikor küzdöttem a világosra pörkölt casmo kofikkal (és az nem ma volt... még a gc korszakban, szerintem simán 6-8 éve), akkor arra jutottam, hogy ha mindenhogy savanyú egy kávé, akkor inkább durvábbra őrlök és gyorsabbra veszem, úgy azért sokkal ihatóbb lesz. tudományos magyarázat persze nem volt és anno úgy gondoltam, hogy így alulkivonatolt a kávé és ezzel mentem.
viszont a rao-féle blooming "espresso" sosem jutott volna eszembe, úgy még véletlenül sem húztam soha.
lényeg a lényeg, csodálkoznék, ha bármi baj lenne a f58-cal. illetve kizártnak tartom, akkor nem vettem volna meg.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs