Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #41024 üzenetére

    Sok fejlődés történt a Coolpix 2100-asom óta...
    Számomra nem létezik olyan hogy elég felbontás. Itt kompromisszumokról lehet szó, hogy mit bír el a technológia, pénztárca és az objektívek. Utóbbiban is hatalmas fejlődés történt, főleg amióta ráálltak a szoftveres korrekcióra brutál éles obik jönnek, kis mérettel. De itt is már látszódnak a korlátok, főleg ugye a képszéleken. Egyetlen megoldás jelenleg érzékelő méretben menni feljebb, GFX100 a saját üvegeivel több részletet rajzol mint a Sony, majdnem 1,7x nagyobb érzékelőről van szó.
    Nekem baromira bejön a filmes középformátum (digitális túl kicsi hozzá), nagyformátum képi világa és ezt egyelőre FF-en lehet reprodukálni 1.4-1.2 (0.95) üvegekkel, és már élességben is bizony ott vannak mint azok a MF 2.8-as filmes üvegek.
    Nagyon izgalmas lenne egy 6x7-es érzékelős rendszer, persze csak akkor ha tudna egy mai Sony-s AF szintet, de azt majd nyugdíjas koromra tudnám kb. megfizetni.

    A7III jobb zajban, persze ott is látom a grízesedést már iso400-on is. Furcsa hogy A7IV 33MP érzékelője viszont alig jobb mint a 60MP zajban. Ha meg a gyors kiolvasás, videó szempont akkor inkább A9. Ettől függetlenül átlag igényeknek az A7IV/A7CII a legjobb.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák